PRÈVIA: L'hora de la veritat

PRÈVIA: L'hora de la veritat

Els blaugranes visiten Anfield amb un 3-0 d'avantatge i amb la il·lusió d'arribar a la gran final

El somni europeu està més a prop de convertir-se en realitat. Anfield és un dels últims obstacles per arribar a la final del Wanda. A la tornada de semifinal (21.00 hores), els culers visiten un estadi dantesc per als visitants amb un resultat favorable: el 3-0 de l’anada. Aquest matx serà una empresa plena de desafiaments, tot i les baixes que presentarà el Liverpool (Salah, Firmino i Keita). Però els de Valverde trepitjaran la gespa ‘red’ amb un destí clar i definit: la final de la Champions League 2018/19.

Anfield, enemic de la victòria visitant

El FC Barcelona ha guanyat en les seves dues darreres visites a Anfield: 1-3 el 2001 i 0-1 el 2007. Ara bé, es presenten nous reptes per als barcelonistes. Perquè aquest curs el Liverpool no ha perdut cap matx europeu al seu estadi; i encadena 21 partits a Europa sense conèixer la derrota. A més, en el context de les competicions angleses ha perdut un únic matx (1-2 contra el Chelsea a la Copa de la Lliga).

De fet, aquesta temporada Anfield, una olla a pressió, ha vist resultats que classificarien els ‘reds’ per a la final. El Liverpool s’ha imposat 4-0 dues vegades aquest curs a la Premier League (Newcastle United i West Ham United) i en una a la Lliga de Campions (Estrella Roja). A més, els de Klopp han aconseguit un 5-0 contra el Huddersfield Town i el Watford, i un 5-1 contra l’Arsenal.

L’estadi ‘red’, una odissea golejadora per als visitants

Marcar a les porteries d’Anfield en Champions és un calvari: els de Klopp fa 376 minuts que no encaixen gol. Només el PSG, en el primer partit europeu de 2018/19 a Anfield, va perforar la xarxa. En els següents quatre matxs, els ‘reds’ van deixar la porteria a zero. D’aquesta manera, la màgia golejadora que el Barça ha exhibit aquest curs haurà d’emergir en territori anglès.

Messi, el màxim anotador d’aquesta Champions amb 12 dianes, encapçalarà la recerca del gol culer. I és que l’astre argentí, el futbolista que més gols ha marcat a equips anglesos en la història de la competició, pot convertir l’odissea golejadora visitant a Anfield en un tresor. Una diana barcelonista obligaria els de Klopp a marcar-ne cinc per avançar de ronda.

El Liverpool, un rival que no defallirà

Baixes: Klopp no podrà comptar amb Salah, Firmino i Keita per enfrontar-se contra el FC Barcelona.  

Immers en la batalla de la Premier: Els ‘reds’ van guanyar el darrer matx de competició domèstica contra el Newcastle (2-3) i encara tenen opcions d’endur-se el títol.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest transcendental matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Rafinha (no disponible), Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Aleñá, Iñaki Peña i M. Wague. O. Dembélé, amb baixa mèdica, i Todibo no han viatjat amb l’equip i s’han quedat a Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut