Messi, cent vegades capità

Messi, cent vegades capità

El ‘10’ blaugrana ha sumat al duel contra el Liverpool, un centenar de duels lluint el braçal des de l’inici del matx

Lionel Messi ha sumat una nova efemèride a la seva increïble carrera com a culer. Més de sis anys després del seu primer partit oficial com a capità, el 30 de març del 2013 contra el Celta a la Lliga, l’atacant argentí ha arribat al centenar de duels lluint el braçal del FC Barcelona com a titular.

En aquell duel de fa més de sis anys, el ‘10’ va exercir de capità per l’absència de Puyol, Xavi, Víctor Valdés i A. Iniesta en l’11 inicial presentat per Jordi Roura. Un matx en el qual Messi va anotar un gol (l’1-2 al minut 72) però, curiosament, sense ser ja el capità de l’equip. I és que va cedir la cinta, com és habitual, al capità que entrava des de la banqueta (Iniesta). Tot i això, sí que va assistir Tello en el primer gol amb el galó a la màniga.

mini_MESSI PRIMERA VEGADA CAPITÀ - MIGUEL

De tota manera, s’ha d’assenyalar que la primera vegada que va portar el braçal va ser el 27 de juliol del 2008, en pretemporada, contra el Dundee United en un partit de caràcter amistós, i va anotar un hat-trick (1-5).

MESSI CAPITÀ DUNDEE - MIGUEL

Així doncs, des del partit del Celta, Messi va lluir el distintiu una vegada a la temporada 2012/13, en sis ocasions la temporada 2014/15, catorze el curs 2015/16, 26 el 2016/17, també catorze el 2017/18 i, aquest curs, ja com a primer capità, en suma 39 per arrodonir un total de 100.

Entre els capitans de l’equip des de l’etapa de Luis Enrique

El de Rosario va ser escollit pels seus companys com un dels capitans la primera temporada del tècnic asturià, que va acabar amb el recordat segon triplet. Després de l’adéu de Xavi, Messi va ascendir a segon capità de l’equip, una posició que ha ostentat fins a l’inici d’aquest curs 2018/19, quan ha estat escollit primer capità en una tria històrica: de nou, quatre jugadors formats a la Masia tenen l’honor de lluir el braçal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut