Com arriba el Liverpool al Camp Nou?

Com arriba el Liverpool al Camp Nou?

Repassem en quin estat de forma arriba el conjunt anglès per disputar l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions

Després d’alçar la 26a Lliga en la història del Club, dimecres torna la Champions al feu blaugrana! Els d’Ernesto Valverde rebran el Liverpool, en el duel corresponent a l’anada de les semifinals de la màxima competició continental.

El combinat dirigit sota les ordres de Jürgen Klopp arriba a Barcelona immers en una batalla amb el Manchester City per fer-se amb la Premier League. Els ‘reds’, que són el conjunt menys golejat de la Premiere League (20 gols); són segons amb un total de 91 punts –es troben a tan sols un punt del conjunt de Guardiola, que és líder de la competició amb 92 punts.

Pel que fa al darrer compromís lliguer, els de Klopp van superar amb contundència el Huddersfield Town (5-0) amb gols de Keita, i un doblet de Mané i Salah respectivament.

Trajectòria a la Champions

El camí del conjunt anglès en competició europea no ha estat senzill. Els ‘reds’ van quedar segons del Grup ‘C’ amb 9 punts amb un balanç de tres victòries i tres derrotes. En aquest grup es van enfrontar contra PSG, Nàpols i Estrella Roja. Tot i això, en els quarts de final, van superar amb fermesa el Porto amb un global d’1 a 6 per estar a les semifinals.

Invictes des de gener  

Com a dada a tenir en compte, el combinat de Klopp no coneix la derrota des del 7 de gener, on van perdre a domicili per 2 a 1 contra el Wolves en competició domèstica. Des de llavors, acumulen un total 19 partits sense perdre, amb un balanç de 5 empats i 14 victòries entre competició europea i lliga regular. A més, també cal ressaltar que els ‘reds’ solament han perdut un partit en Premier League (2-1 contra el Manchester City).

Una defensa amb un baluard i dues bales

Virgil van Dijk. La defensa ‘red’ se sustenta en aquest central holandès. Robust i àgil. Segur amb pilota i sense pilota. Golejador i defensor. El ‘4’ del Liverpool ha donat un aspecte diferent a la guàrdia pretoriana de Jürgen Klopp.

Virgil van Dijk - Liverpool

De fet, van Dijk ha estat guardonat com el Jugador de l’Any per la Professional Footballers' Association (PFA). I no ha estat l’únic premi, perquè, juntament amb els seus companys d’equip Trent Alexander-Arnold, lateral dret, Andrew Robertson, lateral esquerre, i Sadio Mané, ha estat inclòs en l’Equip de l’Any de la Premier de la PFA.

Arnold i Robertson. Dos laterals ofensius que sempre donen gols. Entre els dos han repartit un total de 20 passades de gols a la lliga anglesa. El lateral esquerre en du un total d’11, un rècord en la història de la Premier League: mai cap defensa havia repartit tantes dianes als seus companys.

El 'Gegenpressing' del Liverpool de Klopp

El 'Gegenpressing': la pressió asfixiant i agressiva en camp rival és converteix en el primer argument ofensiu. “El millor moment per apoderar-se de la pilota és immediatament després de què el teu equip la perdi” va dir Klopp. Per tant, els centrals i el mig centre culers hauran d’estar molt atents a l’hora de construir el joc. L’elenc del tècnic alemany vol recuperar l’esfèric el més a prop de la porteria rival per ràpidament buscar el gol.  

Els atacants 'reds' són la primera línia defensiva

Un 'Gegenpressing' combinat amb una defensa sòlida al darrere. Perquè aquesta temporada el Liverpool de Kloop no s’aboca en cada moment al 'Gegenpressing'. La seguretat defensiva que ha aportat van Dijk permeten als ‘reds’ sentir-se més segurs en atac estàtic. Així doncs, no és casualitat que aquest curs els de Klopp siguin els menys golejats de la Premier.

Firmino, dubte

L’atacant brasiler va caure de la convocatòria de Klopp per rebre el Huddersfield. Unes molèsties musculars van fer que Firmino es perdés aquest partit dels ‘reds’ a la Premier. De moment, és dubte pel partit que disputaran el FC Barcelona i el Liverpool FC al Camp Nou. Després de la victòria del Liverpool contra el Huddersfield, Klopp, a la roda de premsa, va dir: “És una petita lesió al múscul. Podria estar a punt per al dimecres, però no ho sabem”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut