Recordes l’última Lliga guanyada al Camp Nou?

Recordes l’última Lliga guanyada al Camp Nou?

Amb una victòria davant el Llevant, els culers poden proclamar-se campions a l'Estadi. Repassem l'última vegada que es va produir aquest fet

Aquest dissabte (20.45 hores, Movistar Partidazo) el FC Barcelona rep la visita del Llevant en un duel que pot ser clau per al desenllaç del campionat de Lliga. Els culers depenen de si mateixos per proclamar-se campions, i, si aconsegueixen els tres punts davant el conjunt valencià, guanyaran matemàticament la Lliga, independentment del que faci l’Atlètic de Madrid. 

Però, recordes quan va ser l’última Lliga que el Barça va guanyar al Camp Nou? Si ens fixem en els darrers anys, totes han estat guanyades lluny de l’estadi barcelonista. El darrer curs, ja amb Valverde a la banqueta, els blaugranes es van proclamar campions a la Corunya, amb el triomf a Riazor a la jornada 35. Pel que fa a les dues Lligues sota les ordres de Luis Enrique (2014/15 i 2015/16), els culers van aconseguir-ho al Vicente Calderón i a Granada, respectivament. El 2012/13 va ser un empat del Madrid contra l’Espanyol el que va fer guanyar la Lliga als culers sense jugar, i la 2010/11 es va guanyar al Ciutat de València contra el rival d’aquest dissabte, precisament.

El Valladolid, protagonista de la darrera Lliga a l’Estadi

Així doncs, les darreres cinc Lligues s’han aconseguit lluny del Camp Nou, i hem de retrocedir fins al curs 2009/10 per recordar la darrera obtinguda a l’Estadi. Va ser a l’última jornada, davant el Valladolid, un 16 de maig del 2010. Els culers van vèncer amb solvència els val·lisoletans per 4-0 en una Lliga en què els de Guardiola van aconseguir fins a 99 punts. Dos gols de Leo Messi, un de Pedro i un de Luis Prieto en pròpia porta van donar els tres punts definitius als culers.

Aquell curs, el Reial Madrid va acabar segon a tres punts, mentre que el València va ser tercer amb 71 punts. Una campanya en què, a més, Leo Messi va guanyar la seva primera Bota d’Or i el seu primer Pitxitxi (ara va camí de la sisena i el sisè, respectivament) en aconseguir anotar 34 gols, mentre que Víctor Valdés va ser Zamora amb 24 gols encaixats. Aquell dia, el Camp Nou va gaudir d'una gran festa dels campions, la qual espera poder repetir aquest dissabte. Som-hi, Barça!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut