La prèvia del Barça - Atlètic de Madrid, plena d’al·licients

La prèvia del Barça - Atlètic de Madrid, plena d’al·licients

Un transcendental matx al tram final de la Lliga, solament resten vuit partits

Cada vegada queda menys. Cada vegada els punts són més decisius. Cada partit resta una altra jornada de Lliga. Perquè aquesta competició regular ja es troba en el seu desenllaç; vuit partits conduiran a la seva finalització. Aquest dissabte (20.45 h, Movistar Partidazo) el FC Barcelona afrontarà un dels duels més transcendentals d’aquest tram final. Perquè el segon classificat, l’Atlètic de Madrid, visita el Camp Nou en la jornada 31 de Lliga.

La victòria blaugrana

En partit de Lliga contra l’Atlètic de Madrid amb el Camp Nou com a escenari els blaugranes no perden des del 5 de febrer de 2006 (1-3). A partir d’aquesta data els triomfs del Barça en competició domèstica sobre el conjunt matalasser s’han succeït: un total de nou victòries, només interrompudes per tres empats. A més a més, en aquest torneig regular, l’actual tècnic dels madrilenys, Simeone, no ha estat capaç de guanyar els culers al Camp Nou: en 14 partits el seu balanç és de nou derrotes i cinc empats.

Un partit que assegura gols

Amb el Camp Nou com a testimoni i en matx de Lliga, el Barça ha perforat ininterrompudament la porteria de l’Atlètic de Madrid, precisament, des del curs 2005/06. A més, en les darreres vint temporades de competició domèstica, l’afició barcelonista solament s’ha quedat sense celebrar gol en dues ocasions (el curs 1998/99 i el 2004/05). Així doncs, l’amfiteatre culer ha vist dianes diferents d’autors molt diversos: de Cruyff a Messi, passant per Ronaldinho.

Sempre Messi

L’Atlètic de Madrid és un dels rivals preferits del ‘10’ blaugrana. L’astre argentí ja suma 28 gols en 37 partits contra els matalassers. D’aquestes 28 dianes, 16 les ha celebrat a l’Estadi. A més, el primer capità del FC Barcelona comanda la Bota d’Or, on cada jornada augmenta les distàncies amb els seus perseguidors. I també és el líder destacat del Pitxitxi; aquest mes de març ja ha marcat sis dianes més. Uns gols que, en part, li han servit per ser escollit millor jugador de març a la Lliga, un premi que rebrà en la prèvia d'aquest Barça-Atlètic. 

La classificació

El FC Barcelona és el líder de la Lliga amb 70 punts; vuit més que l’Atlètic de Madrid. Els de Valverde voldran evitar que els madrilenys s’acostin més a la taula. Per tant, aconseguir els tres punts en aquest vibrant matx seria un cop d’autoritat dels culers, que es troben immersos en una perllongada ratxa d’imbatibilitat. Des de la jornada 13 els barcelonistes han sumat punts en el seu caseller: quatre empats i 14 victòries. La millor ratxa vigent de qualsevol equip de les cinc grans Lligues d'Europa.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá i Umtiti. En queden fora per decisió tècnica Todibo i Vermaelen; O. Dembélé i Rafinha, per lesió i Vidal, per sanció.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut