Van Gaal, l'únic tècnic que ha dirigit el Barça i el Manchester United

Van Gaal, l'únic tècnic que ha dirigit el Barça i el Manchester United

L’holandès va dirigir en dues etapes el club blaugrana, i el club anglès ha estat l’última entitat que ha dirigit

Van Gaal, que ha anunciat la seva retirada fa pocs dies en el programa VTBL del canal RTL, és l’únic tècnic que ha estat a la banqueta del FC Barcelona i del Manchester United. Precisament el conjunt anglès serà el proper rival dels d’Ernesto Valverde als quarts de final de la Lliga de Campions.

Així doncs, serà un duel que també resultarà especial per a Van Gaal, que va fer debutar diversos jugadors que han resultat importants en la història del Barça i el Manchester United. I és que a les ordres de Van Gaal van debutar amb el primer equip barcelonista Víctor Valdés, Carles Puyol, Xavi Hernández i Andrés Iniesta per part blaugrana, i Lingard i Rashford en el conjunt anglès.

Vaan Gaal i Carles Puyol

Dues etapes com a blaugrana

Louis van Gaal va iniciar la seva etapa com a tècnic blaugrana la temporada 1997/98 i va fer-ho amb èxit. L’holandès va aconseguir la Lliga, la Copa i la Supercopa d’Europa. Això suposava el primer doblet blaugrana després de 39 anys. El segon any a la banqueta barcelonista Van Gaal va aixecar la Lliga, de manera que va tancar dos bons anys al Camp Nou.

La tercera temporada no va ser tan reeixida, perquè no va aconseguir aixecar cap trofeu, tot i finalitzar segon a la Lliga i arribar a les semifinals de la Copa i la Champions. La segona etapa, a l’inici del curs 2002/03, va ser més curta, ja que a causa de la mala trajectòria de l’equip a la Lliga va ser substituït al gener del 2003. En total, 200 partits a la banqueta del Camp Nou.

103 partits i un títol al Manchester United

Com a tècnic del conjunt anglès Louis van Gaal va arribar-hi el curs 2014/15, en què el Manchester United va acabar la Premier League en quarta posició. El següent curs l’holandès va tancar la seva etapa a Old Trafford aixecant la FA Cup a la pròrroga contra el Crystal Palace.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut