El United, rival als quarts de Champions

El United, rival als quarts de Champions

L’anada es disputarà el 10 d’abril a Old Trafford i la tornada serà una setmana més tard, el 16 d’abril, al Camp Nou

El FC Barcelona ja coneix el seu camí fins a la final de l’1 de juny a Madrid. El conjunt d’Ernesto Valverde s’enfrontarà al Manchester United a la ronda de quarts, disputant l’anada el 10 d’abril (21.00 h) i la tornada el dia 16 (21.00 h)

El sorteig havia determinat que el matx d’anada es disputaria al Camp Nou i la tornada a Old Old Trafford. Ara bé, per qüestions de seguretat, les autoritats angleses han fet canviar aquest ordre al no poder disputar-se dos partits a la ciutat de Manchester en un marge de 24 hores (el City jugava el dia 17 a casa). Per tant, l’anada es jugarà al camp del Manchester United i la tornada a l’Estadi

Si supera aquesta eliminatòria de quarts, el Barça es veuria les cares contra el Liverpool o el Porto a la ronda de semifinals. En aquest cas, l’anada seria el 30 d’abril o l’1 de maig i la tornada seria el 7 o 8 de maig.

 

Els precedents a Europa entre Barça i United

Acostumat a ser un duel de finals, el Barça-Man Utd d’aquests quarts de Champions serà el vuitè precedent europeu entre catalans i anglesos. Precisament, el primer enfrontament a Europa entre culers i ‘Red devils’ va ser als quarts de final de la Recopa 1983/84. Ara bé, destaca que el Barça-Man Utd s’ha vist tres vegades en una final. Dues d’elles guarden un record esplèndid en la memòria culer perquè es va alçar l’orelluda: 2-0 a Roma (2008/09) i 3-1 a Wembley (2010/11).

A més a més, hi ha jugadors en les dues plantilles que han defensat la samarreta blaugrana i l'elàstica 'Red Devil'. Piqué va disputar tres grans temporades amb el Manchester United (2004/05, 2005/06 i 2007/08); les seves actuacions li van servir per tornar al club que l'havia vist créixer, el Barça. Per la seva part, a les files del conjunt entrenat per Solskjær, autor del gol del triomf del United a la final de la Champions disputada al Camp Nou el curs 1998/99, hi ha un exfutbolista blaugrana: Alexis Sánchez (blaugrana durant les temporades 2011/12, 2012/13 i 2013/14). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut