El líder no afluixa abans d'Europa (3-1)

Els gols de Piqué, Messi i Luis Suárez donen els tres punts al conjunt culer, que es manté líder destacat a la Lliga, just abans del partit de tornada de vuitens de la Lliga de Campions

Tornava el futbol al Camp Nou després de tres setmanes sense fer-ho, i ho ha fet de la millor manera. Els culers han guanyat el Rayo Vallecano (3-1) en un duel on han hagut de remuntar la diana inicial de Raúl de Tomás. Els gols de Piqué, Messi (de penal) i Luis Suárez permeten al líder sumar els tres punts just abans d’afrontar el partit de tornada de vuitens de la Champions davant el Lió.

El Barça ha sortit molt endollat al matx, controlant la possessió de la pilota i amb les primeres arribades a la porteria de Dimitrievski. Una rematada de cap de Messi refusada pel porter macedoni (min 22), i un xut centrat de Coutinho (min 24) alertaven del perill als visitants, però, quan millor semblava estar el conjunt blaugrana, ha arribat la sorpresa. Bona acció individual de Raúl de Tomás, que amb un gran xut ajustat des de la frontal ha avançat el Rayo Vallecano en el primer llançament dels madrilenys (0-1, minut 25).

Reacció blaugrana

La diana visitant no ha afectat els culers, que han seguit dominant amb claredat el joc i el control de la pilota, però el gol es resistia. Fins que ha arribat Piqué. Falta lateral botada per Leo Messi, que el central blaugrana ha rematat a la perfecció per empatar el matx (1-1, min 38), resultat amb el qual s’arribaria al descans.

A l’inici del segon temps, Valverde ha mogut fitxa amb l’entrada de Dembélé per Arthur, en un període que ha començat de la millor manera possible: penal sobre Semedo que Leo Messi ha transformat des dels 11 metres (2-1, min 51), el seu 26è gol al campionat de Lliga. A partir d’aquí, els culers s’han fet encara més amb el domini de la pilota, i les ocasions a la porteria de Dimitrievski han seguit arribant.

Suárez sentencia

L’atac blaugrana seguia molt actiu, amb un gran llançament de falta de Messi com l’ocasió més clara (min 70), però Álex Moreno sota els pals ha salvat el tercer. Però, tot i així, el tercer gol arribaria com a premi a la insistència barcelonista mitjançant Luis Suárez, després d’una gran combinació amb Ivan Rakitic (3-1, min 82). El croat, amb una passada de la mort dins l’àrea, ha servit el tercer a l’uruguaià, que no ha fallat i ja suma 17 dianes a la Lliga. Finalment, victòria clara però molt treballada del líder, que manté la distància de set punts amb el segon classificat, l’Atlètic de Madrid, i afronta amb optimisme la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions del proper dimecres.