Sense sort a la Nova Creu Alta (0-1)

Un penal transformat per Stuani al minut 69 supera el Barça, que no pot repetir el triomf assolit en la passada edició

El FC Barcelona ha caigut contra el Girona (0-1) a la IV Supercopa de Catalunya disputada a la Nova Creu Alta de Sabadell. Un penal transformat per Cristhian Stuani al minut 69 ha superat als d’Ernesto Valverde, que han enviat un cop de cap al travesser i han tingut mala sort als instants finals. El matx, a més, ens ha deixat el debut de Jean-Clair Todibo com a blaugrana, així com el protagonisme d’una nodrida representació de futbolistes del futbol formatiu blaugrana a l'alineació com Riqui Puig, Miranda, Collado o Oriol Busquets.

Ernesto Valverde ha decidit col·locar d’inici als tres fitxatges del mercat d’hivern, Murillo, Prince i Todibo, amb el jove francès actuant com a migcentre durant tota la primera meitat. Però ha estat el Girona qui ha realitzat les primeres arribades perilloses. Al minut 22, Lozano ha fregat el gol amb un xut creuat. I al 26, Miranda ha frustrat una ocasió de Patrick Roberts a boca de canó.

Aleñá i Malcom activen el joc culer

Les oportunitats gironines han alertat el Barça. Els blaugranes han assumit la iniciativa gràcies al mataroní i a l’extrem brasiler, els més actius al conjunt barcelonista. De fet, Malcom ha gaudit de l’acció de gol més clara de la primera part, un fort xut desviat per Gorka. Un Iraizoz que també ha evitat el gol de Prince, preparat per enviar el refús a la xarxa. Així doncs, tot i les oportunitats dels dos equips, el marcador no s’ha mogut al primer període.

La segona part ha començat amb una modificació tàctica de Valverde. Umtiti ha deixat el seu lloc a O.Busquets i Todibo s’ha col·locat a l’eix de la defensa. El Barça ha gaudit de la primera ocasió perillosa del segon temps, amb un xut de Malcom blocat per l’exblaugrana José Suárez al minut 54. I deu minuts després, Aleñá no ha pogut finalitzar amb encert una transició culer conduïda per Riqui Puig.

Stuani trenca l’empat

I en un contracop del Girona, Valery ha aprofitat un refús de Portu per forçar un penal, transformat per Stuani al minut 68. Ha estat de nou Aleñá qui, al minut 78, ha revifat l’atac blaugrana amb un remat de cap al travesser.

Sense sort en la definició a les acaballes

Els de Valverde han buscat el gol als últims minuts sense descans, i Jeison Murillo i Riqui Puig han estat a punt d’empatar en el temps d’afegit, però els seus tirs no han trobat porteria. Així doncs, l’equip no ha pogut repetir el triomf assolit la temporada passada, quan el FC Barcelona va aixecar el trofeu després de superar l’Espanyol als penals.