Madrid – Barça: Ja és un Clàssic (0-1)

Els de Valverde sumen el segon triomf en tres dies al Bernabéu gràcies a un gol de Rakitic en el minut 26

Una setmana de somni. És el que ha completat el Barça amb una nova victòria al Bernabéu, donant un nou cop d'efecte a la Lliga. El gol d'Ivan Rakitic en el minut 26 ha assegurat la segona victòria culer a Madrid de la setmana, una fita històrica. Els de Valverde han fet un gran partit a l'estadi de l'etern rival, dominant amb solvència un Reial Madrid que només ha inquietat la defensa blaugrana a través de Vinicius Jr, frenat per l'actuació colossal de PiquéLenglet.

El segon Clàssic de la setmana a terres madrilenyes ha estat diferent del de dimecres passat, però ha acabat amb el mateix resultat: amb victòria culer. Els de Valverde s’han plantat de nou a Madrid amb un esperit més dominador, un joc molt més incisiu i decidits a ser protagonistes. Fruit d’aquest plantejament, Messi ha estat a punt d’inaugurar el marcador en el minut 18, amb una definició subtil davant Courtois. El Reial Madrid ha intentat crear perill a través de pilotes filtrades i centrades a l’àrea, però ha topat contra una actuació imperial de tota la defensa blaugrana, amb Piqué i Lenglet infranquejables al llarg del partit.

Rakitic sorprèn la defensa del Madrid

I en el minut 26, els de Valverde s’han avançat amb un gol del migcampista croat. El ‘4’ blaugrana ha culminat, amb una definició de luxe, una paret amb Sergi Roberto per la banda dreta. El gol ha atorgat més domini del partit al Barça, que ha pogut ampliar la diferència en el minut 38, quan Courtois ha negat el segon gol a Suárez.

El control del joc blaugrana s’ha mantingut al segon temps. L’equip ha gaudit de dues bones ocasions per anotar el segon, i el conjunt de Solari ha respòs a través d’un xut dins l’àrea de Vinicius Jr, el futbolista local més destacat, desviat de manera miraculosa per Clément Lenglet en el minut 59.

La defensa assegura la victòria

Tot i això, qui ha estat a punt de tornar a marcar ha estat el Barça, en un xut d’Ousmane Dembélé en el minut 70 que ha sortit fregant el pal esquerre. En els darrers minuts, el Reial Madrid ha fet un pas endavant  buscant la igualada, però els futbolistes culers han aturat de manera solvent les escomeses blanques. Amb l’entrada de Coutinho per Dembélé, el Barça ha fregat la sentència i Messi ha estat a punt de fer el 0-2 en el minut 93. Així doncs, nova victòria del FC Barcelona al Bernabéu, un triomf que comporta trencar un empat històric. Ara el Barça suma 96 victòries en Clàssics, una més que el Reial Madrid, que en duu 95.