El FC Barcelona assoleix la sisena final de Copa consecutiva

El FC Barcelona assoleix la sisena final de Copa consecutiva

El conjunt de Valverde aconsegueix una fita inèdita en aquesta competició i tindrà l’opció el proper 25 de maig d’aconseguir la cinquena Copa del Rei consecutiva

El Barça continua fent història a la Copa del Rei i ja encadena sis finals seguides. Ningú dubta que l'equip blaugrana és el clar dominador de la competició amb 30 títols al seu palmarès i aquest any tindrà l'opció de conquistar la mà de copes de manera consecutiva.

I és que el Rei de Copes no cedeix en cap eliminatòria des de la temporada 2013/14, quan van caure en semifinals. Des de llavors els culers porten 24 eliminatòries sense que ningú els hagi pogut vèncer. Una mostra d'una gran fortalesa de l'equip blaugrana a la competició. En aquesta llarga ratxa victoriosa els culers han vençut fins a 18 rivals diferents, dels quals cinc d'ells s'han enfrontat dues vegades al Barça: el Llevant, la Reial Societat, l’Athletic Club, l’Atlètic de Madrid, l’Espanyol i el València han estat eliminats pels blaugranes en dues ocasions.

Per arribar a la final aquesta temporada l'equip de Valverde ha hagut d'afrontar eliminatòries complicades. El camí va començar davant la Cultural Lleonesa i va seguir contra el Llevant i el Sevilla a vuitens i quarts de final. En ambdues eliminatòries els culers van haver de remuntar al Camp Nou fent del seu estadi un autèntic fortí. La més celebrada va ser davant el conjunt sevillà, en què els culers van aixecar un complicat 2-0 de l'anada amb un gran 6-1 en la tornada a l'Estadi. I l'últim escull ha estat el Reial Madrid, al qual l'equip ha superat amb brillantor per 0-3 en la tornada de les semifinals al Santiago Bernabéu, després d'empatar a 1 al Camp Nou.

El Barça, l'únic equip que aconsegueix sis finals

Però el rècord del FC Barcelona no només és a l’estat espanyol, sinó que també és únic a les principals lligues europees. Ningú ha aconseguit arribar a sis finals consecutives de Copa ni a França, ni a Anglaterra, ni a Alemanya ni a Itàlia.

El rècord europeu de sis finals de Copa

 

El rècord al Regne Unit és de tres finals consecutives. L'últim equip a aconseguir-ho va ser l'Arsenal fa 16 anys (2001-2003), encara que comparteix la fita amb el Manchester United (1994-96), l'Everton (1984-1986), el West Bromwich Albion (1886-1888), el Blackburn Rovers (1884-1886), l’Anderers Football Club (1876-1878) i l'Old Etonians (1881-1883).

A Alemanya i Itàlia el rècord és de quatre finals seguides. El Borussia Dortmund (2014-17) és l'únic equip que ha aconseguit una fita així al país germànic, mentre que a Itàlia, la Juventus (2015-18), la Roma (2005-08), i l’Inter de Milà (2005 -08) el comparteixen. Finalment, a França ningú aconsegueix cinc finals consecutives des que ho va aconseguir el Lille durant els anys 1945-1949, tot i que el PSG podria igualar aquesta temporada.

Unes dades que indiquen com n’és de complicat mantenir la regularitat en una mateixa competició i que engrandeix el que està aconseguint el FC Barcelona. Una fita per estar molt orgullosos.

fcb-sev_1600x700
Guanya 2 entrades VIP per a la Final de Copa del Rei

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut