El jugador més llorejat de la història culer

El jugador més llorejat de la història culer

Fem un repàs al palmarès de Leo Messi, que marxa del FC Barcelona com a jugador que més títols ha aconseguit al llarg de la seva història

El dia que Leo Messi va debutar amb el FC Barcelona, el 16 d'octubre del 2004, el Club havia aixecat 61 títols. A data del seu adéu, l'entitat blaugrana n'ha guanyat 96. Enrere queden 35 títols que el FC Barcelona, de la mà de Leo Messi, ha obtingut al llarg de l'època més gloriosa de la història del club.

Defensant l'escut blaugrana, Leo Messi és el futbolista amb més trofeus de la història del Club (35), seguit dels 32 d'Andrés Iniesta. A més, també és el futbolista amb més títols estatals i internacionals. El '10' ha aixecat almenys tres vegades totes les competicions en les que ha participat, sent aquest el seu inigualable palmarès: 7 Copes del Rei, 10 Lligues, 4 Lligues de Campions, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d’Europa i 8 Supercopes d’Espanya.

3200x2000_TOP10-TÍTOLS

L’astre argentí ha canviat la història del futbol i, escudat per companys com Ronaldinho, Eto'o, Puyol, Xavi, Iniesta, Suárez, De Jong o Pedri ha escrit nous capítols triomfals a les pàgines blaugranes. 

El primer títol, d'adolescent

No es va fer esperar massa el primer trofeu per a Leo Messi. Després d'una llarga sequera, el Barça es va endur la Lliga l'any del debut de l'argentí (2004/05). A més de repetir en la consecució del títol domèstic, la temporada següent va arribar la seva primera Champions League, tot i que Messi no va poder estar present a la final de París per lesió.

L'estiu de 2008, amb Guardiola aterrat a la banqueta del Camp Nou i Messi ja com a líder indiscutible de l'equip, el FC Barcelona va iniciar el curs perfecte. Aquesta va ser la temporada del primer triplet de la història del Club, amb el gol de Messi a la final de Roma com un dels records més simbòlics de l'any. A més, la Supercopa espanyola, l'europea i el Mundial de Clubs també varen caure a favor dels culers, que van completar un sextet històric.

Varen passar les temporades i Leo Messi va seguir acumulant títols col·lectius i individuals a velocitat de creuer. Un futbolista que, mèrit rere mèrit, gol rere gol, trofeu rere trofeu, ha manuscrit el seu nom a la història futbolística.

MESSI TÍTOLS
Leo Messi, del confeti de la Liga 2004/05 al confeti de la Copa del Rey 2020/21

Una nova societat per un nou triplet

Ja amb Luis Enrique a la banqueta, i amb Suárez i Neymar completant a Messi i formant una de les delanteres més temibles de la història del futbol, l'argentí va tornar a aixecar un nou triplet, convertint al Barça en l'únic club que aconseguia la gesta dues vegades.

La Copa del Rei, últim títol com a culer

L'última Copa del Rei assolida a Sevilla contra l’Athletic Club (0-4) va significar el tercer títol que Messi aixecava com a primer capità barcelonista. Amb exhibició i golàs, Leo Messi va aixecar aquell 17 d'abril de 2021 el seu 35è i últim títol com a jugador blaugrana, deixant enrere un llegat memorable i convertint-se en una llegenda eterna.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut