Barça – Girona: Un pas més (3-1)

Piqué, Rey Manaj i Memphis, que ha debutat amb l’equip blaugrana, han estat els autors dels gols de la victòria en el segon partit de la pretemporada

Segon partit de la pretemporada per al FC Barcelona i segona victòria. Els de Ronald Koeman han derrotat el Girona (3-1), a l’Estadi Johan Cruyff, i han pogut seguir sumant bones sensacions en aquesta preparació per a l’inici de la temporada. Piqué i Rey Manaj han avançat el Barça, però el protagonista ha estat Memphis Depay. El neerlandès, que aquesta mateixa setmana ha estat presentat oficialment, ha debutat amb el Barça i ha marcat el gol de la sentència des del punt de penal, a cinc minuts per al final, per donar el triomf a l'equip culer.

El Barça colpeja primer

El duel ha començat de forma positiva, ja que els blaugrana, avui vestits amb la segona equipació lila, s’han avançat amb un 2-0 al marcador en l’inici. Malgrat l’equilibri, un penal sobre Balde que Piqué ha transformat ha obert el marcador a l’Estadi Johan Cruyff (1-0, min 21). Però ha estat Rey Manaj, després de rematar una centrada precisa de Nils Mortimer, qui ha ampliat distàncies amb el seu quart gol de la pretemporada (2-0, min 24).

Un resultat, però, que no s’ha pogut mantenir per a l’inici del segon temps, perquè Samu Saiz ha transformat un penal just sobre el xiulet del descans (2-1, min 42).

RUIZ6184

Debut de Memphis...

Un gol, el del Girona, que ha estat un gerro d’aigua freda per als culers presents al Johan Cruyff, però que ràpidament ha estat contrarestat per l’entrada al terreny de joc del debutant Memphis Depay (min 42). El neerlandès, que ha hagut de substituir el golejador Rey Manaj per precaució a causa d’una cefalea, ja ha tingut la seva primera ocasió només trepitjar la gespa, però Juan Carlos ha tapat bé el seu xut per marxar cap als vestidors amb el 2-1.

En el segon temps, el nou fitxatge del Barça ha tornat a tenir accions de perill, especialment amb el pas dels minuts. De les més clares, amb un llançament potent des de fora l’àrea que ha marxat fregant el pal (min 65), després de rebre una pilota de Griezmann –ha entrat al terreny de joc després de reincorporar-se aquesta setmana a la feina, juntament amb Lenglet i De Jong.

... Amb gol

El Barça ha insistit a mesura que ha anat avançant el segon temps. Pjanic, que també ha tingut els seus minuts, ha estat a tocar del gol, però el seu xut de falta s’ha estavellat contra el travesser. Igual que Griezmann, que ha gaudit d’una rematada creuada que ha sortit fora per poc (min 70). A més, la visió de joc privilegiada de Gavi, de 16 anys, ha portat perill i ha fet que els de Koeman, a poc a poc, acabessin dominant amb comoditat el duel.

La sentència, però, ha arribat des dels onze metres. I l’autor ha estat Memphis, que s’ha estrenat com a golejador després de transformar, amb un xut potentíssim, un penal comès sobre Griezmann (3-1, min 85).

Un resultat, doncs, que replica el que es va veure l’any passat, també en pretemporada, contra el mateix rival i en el mateix escenari. Ara, el Barça es prepararà per marxar cap a l’estada d’Alemany, que es durà a terme des del 28 de juliol fins al 3 d’agost. El proper dissabte, tercera prova de la pretemporada, contra l’Stuttgart (18 hores).