Els precedents contra l’Elx, nou equip de Primera

Els precedents contra l’Elx, nou equip de Primera

L’últim cop que el conjunt il·licità i el Barça es van veure les cares va ser al curs 2014/15

Ja es coneixen tots els equips que formaran part de la Primera Divisió la temporada 2020/21. I, després dels ascensos del Cadis i de l’Osca, aquest diumenge ha estat el torn de l’Elx, que va aconseguir derrotar el Girona a la final del play-off per pujar. D’aquesta manera, l’equip il·licità torna a Primera cinc anys després del descens de la temporada 2014/15.

Els precedents més recents

Aquesta última etapa de l’Elx a la màxima categoria del futbol espanyol va durar dos cursos: el 2013/14 i el 2014/15. Quatre enfrontaments contra el Barça, doncs, que es van saldar amb tres victòries blaugranes (dues al Camp Nou -4-0 i 3-0- i una al Martínez Valero -0-6-) i un empat a 0 a domicili. Enmig, una eliminatòria dels vuitens de final de la Copa del Rei de la temporada 2014/15, amb Luis Enrique a la banqueta, que va acabar guanyant el Barça amb un contundent 9-0 de global.

Aquests sis precedents més recents van trencar uns anys, concretament 25, en què el Barça i l’Elx no es veien les cares. De fet, l’última temporada que ho havien fet va ser la 1988/89 en un partit de Lliga al Camp Nou que el Barça de Johan Cruyff va guanyar per 2-0, amb gols de Bakero i Amor.

I una curiositat històrica: a la banqueta de l’Elx hi havia, ni més ni menys, que el mite blaugrana Ladislau Kubala.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut