La dada del dia | 29: El gols de Messi a les finals

La dada del dia | 29: El gols de Messi a les finals

Es compleixen 5 anys de l'espectacular gol de l'argentí contra l'Athletic Club en la final de Copa al Camp Nou. Però... recordes els altres gols de Messi a les finals?

Vint-i-nou gols a les finals. De Champions, de Copa, de Supercopa d'Europa, a la Supercopa d'Espanya, al Mundial de Clubs... Leo Messi sap el que és marcar a qualsevol tipus de final. L'argentí ha anotat un total de 29 dianes en les 38 finals que ha disputat com a blaugrana, i justament aquest dissabte 30 de maig es compleixen cinc anys d'un dels millors gols que ha marcat: l'espectacular jugada en solitari davant l'Athletic Club en la final de Copa del Camp Nou. Aquell dia, els culers van vèncer per 3-1, certificant el segon títol d'una temporada que acabaria amb triplet històric. Quin creus que és el seu millor gol en una final? Participa!


El 2009, el primer

També contra l'Athletic i també en una final de Copa, va marcar el seu primer gol en una final. Va ser a la final del 2009 on els culers van vèncer per 4-1, el primer títol de l'històric triplet de la temporada 2008-09. Des de llavors, l'argentí ha anotat un total de 29 gols en les finals culers: dos en finals de Champions, set a les finals de Copa, quatre a les finals del Mundial de Clubs, tres a les finals de la Supercopa d'Europa i 13 en les finals de la Supercopa d'Espanya. Unes xifres realment espectaculars.

Després del ja comentat davant l'Athletic a la Copa, n'arribaria un més a la final de Roma contra el Manchester United, seguit de dos més a la Supercopa d'Espanya contra el conjunt vasc, i, posteriorment, contra l'Estudiantes a la final del Mundial de Clubs per tancar l'any 2009. El 2010, en marcaria tres més a la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla, i ja el 2011, gol a pràcticament totes les competicions: un a la final de Champions contra el Manchester, tres gols a la Supercopa contra el Madrid, gol davant el Porto a la Supercopa d'Europa i doblet contra el Santos al Mundial de Clubs. El 2012, de nou gol a la Copa contra l'Athletic i dos més a la Supercopa davant el Reial Madrid.

Després d'una mala ratxa, gairebé tres anys després arribaria un nou gol 'finalista' de Messi: precisament el doblet comentat contra l'Athletic a la final de Copa (2015), just fa cinc anys. Aquell mateix any, doblet a la Supercopa d'Europa contra el Sevilla, gol a l'Athletic a la Supercopa d'Espanya i gol també a la final del Mundial de Clubs davant el River Plate. Ja als darrers anys, gol a la Supercopa del 2016 contra el Sevilla, a la de Copa contra l'Alabès (2017), gol a la Supercopa contra el Madrid (2017), final de Copa davant el Sevilla (2018) i final també de Copa contra el València (2019), on va marcar el, fins ara, últim gol en una final. Esperem, però, que ben aviat pugui seguir augmentant aquesta espectacular xifra de gols finalistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut