El Liverpool, rival a les semifinals de la Champions

El Liverpool, rival a les semifinals de la Champions

Catalans i anglesos s’enfrontaran en una eliminatòria que arrancarà al Camp Nou

El Liverpool serà el rival del FC Barcelona a les semifinals de la Champions League. Aquest dimecres, el conjunt anglès ha ratificat a Portugal la seva presència entre els quatre millors de la competició de les estrelles, juntament amb Barça, Ajax i Tottenham. Els de Jürgen Klop han avançat ronda després de superar el Porto en l’eliminatòria de quarts per un global de 1-6 en els dos enfrontaments. Els ‘reds’ han guanyat els dos partits contra l’elenc portuguès: 2-0 a l’anada a Anfield, amb gols de Keita i Firmino, i 1-4 a la tornada a l’Estadi do Dragão, dianes de Mané, Salah, Firmino i Van Dijk.

Si el Barça ha vençut l'Olympique de Lió a vuitens i el Manchester United a quarts per ser a semifinals, el Liverpool s’ha desfet del Bayern de Munic a vuitens i del ja esmentat Porto a quarts. Cal recordar que aquesta eliminatòria de semifinals entre el FC Barcelona i el Liverpool arrancarà al Camp Nou; Anfield, el mític estadi del Liverpool, clau en la història de l'equip 'red', acabarà dictant sentència. L'anada es jugarà a Barcelona el proper 1 de maig, mentre que la tornada es disputarà sis dies després, el 7 de maig. 

Els precedents contra els ‘reds’

Vuit partits en competicions europees entre els dos conjunts. I el balanç no és favorable als culers. El conjunt anglès sempre ha sortit vencedor en les eliminatòries: en la semifinal de la Copa de la UEFA 1975/76, en la semifinal de la Copa de la UEFA 2000/01 i en els vuitens de final de la Champions League 2006/07. A més, en la fase de grups de la competició de les estrelles 2001/02, els blaugranes van guanyar a Anfield (1-3) i van empatar al Camp Nou (0-0). Així doncs, els d’Ernesto Valverde també s’hauran d’enfrontar a la història en aquestes semifinals davant el Liverpool.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut