Juvenil A – Porto: La primera remuntada els porta a Nyon! (2-1)

Juvenil A – Porto: La primera remuntada els porta a Nyon! (2-1)

Un gol de penal de Jordi Mboula al tram final fa que els blaugranes puguin disputar la Final Four de la UEFA Youth League

El Juvenil A del FC Barcelona estarà a Nyon i lluitarà per endur-se la corona europea de la UEFA Youth League. Perquè els de Gabri han superat el Porto als quarts de final de la competició i han segellat el pas a la Final Four –les semifinals seran contra el Salzburg, que ha guanyat l’Atlètic de Madrid– en un partit emocionant que no s’ha decidit fins al tram final. Un gol de penal de Jordi Mboula al minut 87 (2-1) ha consumat una remuntada que s’espera que sigui un preludi magnífic. Un premi merescut, perquè el Barça ha dominat el joc ofensiu i la possessió en pràcticament tot moment. Només uns minuts de transicions ràpides, que han permès el gol dels de Joao Brandao (min 62), i la consistència defensiva dels visitants han estat a punt de separar el Barça de viatjar a Nyon. Creure-hi fins al final, però, ha tingut la seva recompensa.

Domini sense profunditat

Tot i que el gol s’ha resistit –de fet, no ha arribat fins als darrers 15 minuts–, els de Gabri han enviat un parell d’avisos previs a un Porto que, això sí, s’ha mostrat ben organitzat en defensa. Durant la primera meitat el més perillós ha estat Abel Ruiz, que ha gaudit de dues accions clares que han estat a punt d’acabar en gol. La primera, en un xut de falta molt ben picat que Diogo Costa ha salvat in extremis (min 28). La segona, després de rematar amb el pit una centrada d’Mboula, que l’havia deixat sol davant el porter (min 38).

També ha tingut la seva oportunitat Cucu en un córner, però no ha pogut rematar bé l’esfèrica des del punt de penal (min 23), i Lee, amb un xut llunyà, ha intentat una rematada acrobàtica que Costa ha interceptat (min 26).

Cop portuguès i resposta blaugrana

La represa no ha canviat el guió quant a portar el pes, amb un Barça dominador, però sí que s’han igualat les forces a les àrees. Especialment en un tram en què han aparegut les transicions ràpides. Un joc en què el Porto s’ha mostrat més efectiu i ha colpejat el Barça. Perquè, després d’una centrada perfecta de Cassama, Bruno Costa ha rematat de cap des de l’interior de l’àrea petita i ha superat per sobre Puig (0-1, min 62).

El gol visitant, però, no ha descentrat els de Gabri, que han buscat l’empat sabent que jugaven a contrarellotge davant d’un dur marcatge del Porto. Però els blaugranes han trencat el mur després d’una excel·lent assistència de Collado, que, aquest cop sí, Abel Ruiz ha pogut aprofitar (1-1, min 75). Injecció de moral per a un Barça que no s’ha conformat amb l’empat.

Cap a Nyon!

Finalment, el 2-1 ha arribat amb un penal que ha estat determinant. I quan ja pràcticament es podia ensumar la tanda de penals, la remuntada s’ha consumat. L’autor ha estat un Jordi Mboula que no ha fallat des dels onze metres (2-1, min 87) i que ha fet desfermar l’eufòria en un Miniestadi que ha patit fins al final. Perquè el Porto ho ha intentat amb força –Busquets ha salvat una rematada portuguesa pràcticament sota pals, i Cucu ha desviat una acció perillosíssima–, però la classificació no ha volat i el Juvenil A estarà a Nyon.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut