Mainz 05 – Juvenil A: Eliminació cruel de la UEFA Youth League per penals (2-2; 6-5)

Els blaugranes han caigut derrotats en una tanda de penals agònica i diuen adeu a la competició europea juvenil

El Juvenil A del FC Barcelona s'ha acomiadat de la UEFA Youth League després de caure eliminat a la ronda del Play-off davant el Mainz 05. Els d'Óscar López han estat derrotats en un partit que s'ha decidit en una tanda de penals agònica i després que els 90 minuts acabessin en empat a dos en el marcador.

Inici igualat

Amb un ambient calent al Bruchwegstadion, l'estadi del primer equip del Mainz 05, s'han viscut els primers intercanvis de cops en els compassos inicials del partit. Les opcions més perilloses d'ambdós elencs han sigut centrades a l'àrea que han hagut de rebutjar les defenses i els porters. Amb el pas dels minuts, cap dels dos equips ha pres el control del duel i la lluita per la pilota s'ha fet intensa al mig del camp.

El Mainz 05 s'avança... i el Barça respon

Tot i això, el Mainz 05 s'ha acabat avançant després d'una gran jugada individual de Daniel Gleiber. L'alemany li ha guanyat la partida a Héctor Rangel i ha batut per sota Diego Kochen per obrir la llauna (1-0, min. 24). Els d'Óscar López no s'han rendit i han empatat el partit al cap de 10 minuts. Una centrada de Xavi Espart ha arribat a l'altre lateral, Albert Navarro, que l'ha deixat de cap al cor de l'àrea perquè Noah Darvich, també de cap, marqui el gol de l'empat (1-1, min. 34).

El Barça ha tingut el segon en una de les jugades següents, però Albert Navarro no ha pogut aprofitar la passada de la mort de Dani Rodríguez. Així, s'ha arribat al descans amb igualtat, tant en el joc com en el marcador, però amb les últimes espurnes a favor dels blaugranes.

Dani Rodríguez es vesteix de superheroi

La segona part no ha pogut començar millor per als interessos culers. Després que la defensa blaugrana refusés una falta del Mainz 05, Dani Rodríguez s'ha vestit de superheroi. El davanter basc ha rebut la pilota a la frontal de l'àrea pròpia, ha superat el primer contrincant i ha conduït pràcticament tot el camp fins a la porteria de Louis Babatz, on ha batut el porter alemany per culminar la remuntada dels d'Óscar López (1-2, min. 48).

Els alemanys no es rendeixen

Noah Darvich, després d'una jugada de fantasia, ha buscat Juan Hernández, però el 9 blaugrana no ha arribat a la centrada de l'alemany per molt poc. I això ha castigat al Barça, ja que el Mainz 05 ha sigut capaç d'empatar el partit. Després d'una jugada enrevessada a l'àrea, Philipp Schulz ha marcat a la mitja volta, amb Kochen fora de la porteria i amb la defensa blaugrana sense opcions d'evitar el gol (2-2, min. 73).

Pocs minuts abans del final, la fusta ha evitat la remuntada del Mainz 05 després d'un gran xut llunyà de Daniel Gleiber. Així, els d'Óscar López s'han salvat i han amarrat l'empat per arribar a la loteria de la tanda de penals per obtenir un bitllet per als vuitens de final de la UEFA Youth League.

El Mainz 05 guanya la tanda de penals

Tot i això, en una tanda de penals agònica, i on Diego Kochen ha salvat en primera instància la primera oportunitat que han tingut els alemanys per avançar cap als vuitens, les aturades del porter local han impossibilitat al Barça continuar a Europa.

Mainz 05, 2 (6)
Juvenil A, 2 (5)

Mainz 05: Louis Babatz; Justus Götze, Emanuel Marincau (Nico Neukirch, min. 60), Maxim Dal, Tim Müller (Jusuf Ugljanin, min. 86); Jason Amann, Lovis Bierschenk (Safyan Toure, min. 72), Philipp Schulz, Aiman Dardari; Marcel Kalemba, Daniel Gleiber

Juvenil A: Diego Kochen; Xavi Espart, Sergi Domínguez, Héctor Rangel, Albert Navarro; Aleix Garrido (Brian Fariñas, min. 61), Pau Prim, Noah Darvich (Óscar Gistau, min. 74); Nil Calderó (Marc Bernal, min. 74), Juan Hernández, Dani Rodríguez

Gols: Daniel Gleiber (1-0, min. 24), Noah Darvich (1-1, min. 34), Dani Rodríguez (1-2, min. 48), Philipp Schulz (2-2, min. 73)

Penals: 1-0 (gol, Philipp Schulz). 1-1 (gol, Albert Navarro). 2-1 (gol, Maxim Dal). 2-2 (gol, Brian Fariñas). 3-2 (gol, Aiman Dardari). 3-3 (gol, Dani Rodríguez). 4-3 (gol, Jason Amann). 4-3 (falla Marc Bernal). 4-3 (falla Daniel Gleiber). 4-4 (gol, Juan Hernández). 5-4 (gol, Marcel Kalemba). 5-5 (gol, Óscar Gistau). 6-5 (gol, Safyan Toure). 6-5 (falla Pau Prim)

Àrbitres: Mikkel Redder, Deniz Yurdakul, René Risum