Royal Antwerp – Juvenil A: Victòria plàcida per tancar la fase de grups (0-3)

Els blaugranes han superat els belgues en l'últim partit, però passen com a segons de grup i hauran de jugar l'eliminatòria de setzens de final

El Juvenil A del FC Barcelona ha tancat la fase de grups de la UEFA Youth League amb una victòria plàcida contra el Royal Antwerp (0-3). Els blaugranes han encarrilat el partit des de la primera part i no s'han deixat intimidar pels belgues. Així, els d'Óscar López han posat pressió al Porto per la primera posició del grup, però els portuguesos han acabat vencent el seu partit contra el Xakhtar Donetsk (2-0) i obliguen als culers, com a segons de grup, a jugar la ronda dels setzens de final de la competició.

Inici immillorable

El Barça ha sortit amb la voluntat de dominar el partit, però l'Anvers ha tingut la primera gran ocasió en aprofitar una pilota morta dins l'àrea, amb Aáron Alonso posant la mà per evitar el primer gol belga. Tot seguit, Hugo Alba s'ha tret una gran jugada del barret i el seu xut amb l'exterior ha marxat fregant el pal de la porteria de Devalckeneer.

Els d'Óscar López han continuat amb l'ull posat a la porteria visitant i al quart d'hora de partit ha arribat el premi a la insistència. Una gran conducció de Marc Bernal, que ha anat superant línies, ha permès la desmarcada d'Hugo Alba, que s'ha plantat sol davant la porteria i ha marcat a plaer per obrir la llauna amb el primer gol blaugrana de la tarda (0-1, min. 17).

El gol ha reforçat els bons minuts del Barça, que ha continuat insistint, i llavors ha caigut el segon. Dani Rodríguez ha etzibat un xut de falta directe, la pilota ha fet una trajectòria enverinada i Devalckeneer no ha pogut evitar que entrés dins la porteria (0-2, min. 25). El partit ha baixat de revolucions i malgrat que els blaugranes han seguit amb el domini del duel, el marcador no s'ha mogut més a la primera part.

rantwerpfc-fcbarcelona-370

Continua el domini

A la represa, Brian Fariñas ha hagut d'abandonar el terreny de joc per una inoportuna lesió muscular. El guió ha continuat sent el mateix respecte als primers 45 minuts, amb el Barça tenint el domini de la pilota i buscant eixamplar la diferència en l'electrònic. De fet, Marc Bernal ha tingut el tercer amb una rematada de cap dins l'àrea petita, però el porter belga ho ha evitat amb una gran aturada.

En els últims 10 minuts, l'Anvers ha pogut posar la por al cos del Barça quan Vandeplas s'ha plantat sol dins l'àrea, però el seu xut ha anat a parar a les mans d'Aáron Alonso. En l'última jugada del partit, Juan Hernández i Óscar Gistau s'han inventat una bona paret a la frontal de l'àrea i el davanter murcià ha col·locat el tercer per tancar el duel (0-3, min. 93).

Royal Antwerp, 0
Barça, 3

Royal Antwerp: Niels Devalckeneer; Semm Renders (Jarne Lievens, min. 77), Kyano Delaporte, Benjamin Alou Issa, Eran Tuypens; Nolhan Courtens, Milo Hortemans, Andreas Verstraeten (Mats Van Helden, min. 83); Ignace Abdelhamid (Jeff Godelaine, min. 60), Gerard Vandeplas, Youssef Hamdaoui

Barça: Aáron Alonso; Joan Anaya, Eman Kospo, Héctor Rangel, Xavi Espart; Marc Bernal (Landry Farré, min. 80), Brian Fariñas (Quim Junyent, min. 53), Cristo Muñoz (Juan Hernández, min. 74); Dani Rodríguez (Óscar Gistau, min. 74), Hugo Alba (Pau Prim, min. 74), Arnau Pradas

Gols: 0-1 (Hugo Alba, min. 17), 0-2 (Dani Rodríguez, min. 25), 0-3 (Juan Hernández, min. 93)

Àrbitres: Ivo Torres, Rafael Morim, Yannick Mentz, Michiel Allaerts. Targeta groga a Verstraeten i Horemans (Royal Antwerp) i Landry Farré (Barça)