Juvenil A – Porto: Primera derrota europea (0-4)

Els blaugranes han caigut derrotats al Johan Cruyff i, d'aquesta manera, perden la primera posició del grup

El Juvenil A del FC Barcelona ha patit la primera derrota europea en caure a casa contra el Porto (0-4). Els d'Óscar López, que han pogut sumar el retorn dels Mundialistes, s'han vist superats i han perdut la primera plaça del grup en detriment dels portuguesos. En l'última jornada de la fase de grups de la UEFA Youth League, els blaugranes s'enfrontaran a l'Anvers.

Inici amb ocasions

El Barça ha buscat el control del partit des de l'inici, però el Porto no li ha posat les coses fàcils. El conjunt portuguès també ha lluitat per la pilota en els primers compassos i hi ha hagut ball de bastons a les dues àrees. Dani Rodríguez ha tingut la primera ocasió, però Diogo Fernandes ha aturat el seu xut.

Seguidament, el Porto ha tingut tres ocasions claríssimes per marcar el primer gol del partit. Dues les ha evitat Yaakobishvili amb grans intervencions, mentre que l'altra ha topat amb el travesser de la porteria blaugrana. Al cap d'uns minuts, i a l'altra àrea, Marc Guiu, que ha tornat del Mundial Sub-17, ha tingut una gran ocasió per marcar el primer gol culer, però el seu xut creuat ha marxat fora per ben poc.

S'avancen els visitants

El Porto s'ha acabat avançant en el marcador. Al minut 23, una centrada de Jorge Meireles l'ha aprofitat Rodrigo Mora, que s'ha avançat als centrals blaugranes per obrir la llauna. La diana dels portuguesos no ha ofuscat el Barça, que ho ha seguit intentant. De les botes de Pau Prim hi ha hagut l'última ocasió de la primera part, però la seva rematada, a l'interior de l'àrea, no ha trobat els tres pals de la porteria de Diogo Fernandes.

El Porto no perdona

A la represa, el Barça ha sortit amb intenció d'empatar el duel. Després d'una gran jugada col·lectiva, ho ha provat un insistent Dani Rodríguez, però el porter portuguès s'ha mostrat infal·lible sota pals. Els intents blaugranes no han tingut efecte i el Porto ho ha aprofitat per encarrilar el partit. El segon dels portuguesos ha arribat a través d'una internada de Gonçalo Sousa, que ha batut Yaakobishvili, mentre que Martim Fernandes ha aprofitat una pilota morta dins l'àrea per marcar el tercer i obrir una escletxa important en el marcador.

El Porto no ha volgut aturar-se i, al cap d'uns minuts, Anhá Candé, en una gran acció personal, ha marcat el quart des de la frontal de l'àrea en un xut que Yaakobishvili no ha pogut arribar. A les acaballes del partit, Cristobal Muñoz ha pogut reduir distàncies, però s'ha topat amb la fusta. Així, el Barça ha patit la primera derrota europea de la temporada i ha perdut la primera posició del grup en favor dels portuguesos.

FITXA DEL PARTIT

Juvenil A, 0
Porto, 4

Juvenil A: Áron Yaakobishvili; Joan Anaya, Pau Cubarsí, Andres Cuenca, Albert Navarro; Pau Prim, Marc Bernal (Oscar Gistau, min. 73), Quim Junyent (Brian Fariñas, min. 58); Nil Calderó (Cristobal Muñoz, min. 73), Marc Guiu (Juan Hernández, min. 45), Dani Rodríguez

Porto: Diogo Fernandes; Martim Fernandes (Bernardo Ferreira, min. 74), Gabriel Brás, Luis Gomes, Dinis Rodrigues; Ussumane Djaló, André Oliveira (Joao Teixeira, min. 84), Rodrigo Mora (Gil Martins, min. 59); Gonçalo Sousa (Alfa Baldé, min. 84), Anhá Candé, Jorge Meireles (Tiago Andrade, min. 74)

Gols: Rodrigo Mora (0-1, min. 23), Gonçalo Sousa (0-2, min. 58), Martim Fernandes (0-3, min. 73), Anhá Candé (0-4, min. 79)

Àrbitres: Roman Jitari, Vlad Lifciu, Alexandru Sajn. Grogues a Jorge Meireles, Rodrigo Mora i Luis Gomes (Porto) i a Pau Cubarsí i Andres Cuenca (Barça)