El Juvenil A del FC Barcelona conquereix la quarta Copa de Campions

Els blaugranes tornen a aixecar el títol que l’acredita com a Campió d’Espanya Juvenil després d'11 anys

La quarta Copa de Campions ja és aquí! El Juvenil A del FC Barcelona ha conquerit el quart títol de la seva historia d’una competició que no es guanyava des de la temporada 2010/11, ara fa 11 anys. I ho ha fet aquest dissabte, a la Ciudad Del Fútbol de Las Rozas (Madrid), després de superar l’Athletic Club a la final (2-0), amb gols d'Àlex Valle i Fermín.

Els blaugranes han realitzat una Copa de Campions perfecta després de superar el València (2-0), als quarts de final a partit únic a l’Estadi Johan Cruyff, el RC Celta (3-4), en una semifinal trepidant a Las Rozas, i el conjunt basc a la final. En total, 8 gols en tres partits i 3 rebuts que han acreditat al conjunt dirigit per Òscar López com el millor equip d’Espanya d’aquesta temporada.

Tenien entre cella i cella els jugadors del Juvenil A del Barça aconseguir un trofeu que es resistia des de feia molts anys, i sobretot, pel recent subcampionat aconseguit la temporada passada, en què es va escapar el títol a la final davant el Deportivo de la Corunya.

Els títols guanyats

L’última edició que havien conquerit els blaugranes va ser la de la temporada 2010/11, quan aleshores es van imposar a la final davant el Reial Madrid (3-1). Un equip en què hi havia jugadors com Rafinha, Deulofeu, Jesús Unzué, Espinosa, etc..

Abans, el curs 2008/09, el Juvenil A blaugrana va aixecar el títol després de superat el RC Celta de Vigo a la final (2-0), amb un equip en el qual destacaven jugadors com Marc Bartra, Marc Muniesa, Montoya, Ilie, Oriol Romeu, Adrià Carmona i Rochina, entre d’altres.

El primer títol de la Copa de Campions es va aconseguir el curs 2004/05, després de guanyar a la final a l’Sporting de Gijón per 3-1. Aquella generació comptava amb jugadors com ara Víctor Vázquez, Marc Valiente i Pitu.

El palmarès de la competició

Així doncs, enguany el Juvenil A del Barça aconsegueix la quarta Copa de Campions per continuar sent el segon equip que més títols té d’aquesta competició. Només superat pel Reial Madrid, amb set trofeus.

El Sevilla, la Reial Societat, el Màlaga, l’Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya els segueixen a la classificació amb dos títols, mentre que l’RCDE Espanyol, el València, l’Sporting de Gijón, el Vila-real, el Reial Saragossa i el CA Osasuna en tenen un a les seves vitrines.