Juvenil A – Athletic Club: Assalt final per a la Copa de Campions

Juvenil A – Athletic Club: Assalt final per a la Copa de Campions

[12 hores, Barça TV i Esport3] Els blaugranes volen tancar la temporada aconseguint el doblet i sumar el quart títol de la Copa de Campions al seu palmarès

Ha arribat el gran dia. El Juvenil A del FC Barcelona afronta aquest dissabte la final de la Copa de Campions davant l’Athletic Club a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas (12 hores, Barça TV i Esport3). Els blaugranes han realitzat una gran temporada a la Divisió d’Honor en el qual la regularitat mostrada els ha dut a conquerir la Lliga i disputar la Copa de Campions. Conscient de la importància de la competició el conjunt dirigit per Òscar López ha demostrat el seu caràcter ambiciós i confiança col·lectiva en els dos encreuaments que ha hagut de superar tant als quarts de final, com a les semifinals per arribar a la gran cita definitiva. 

El camí fins a la final

Per fer-ho, els culers van posar la directa a la primera meitat davant el València i es van imposar per 2-0 amb dos gols de Víctor Barberà a l’Estadi Johan Cruyff, mentre que a les semifinals, es va viure un partit trepidant davant el RC Celta (3-4) a Las Rozas. L’equip és a 90 minuts d’assolir un doblet que seria històric i premiaria el treball, l’esforç i l’evolució d’un grup que ha anat creixent durant tot el curs.

L’Athletic, per la seva banda, arriba a la final després d’haver superat el Las Palmas (1-0) als quarts de final, a Lezama, i al Real Betis (1-0), a les semifinals, en una demostració de caràcter competitiu fins al final. El conjunt basc dirigit per Jon Solaun compta amb una plantilla amb un gran potencial físic. 

Les declaracions prèvies

“Espero un rival molt seriós, físic i fort, sobri amb un bloc baix molt junt i amb un gran domini de les transicions ofensives i defensives i nosaltres hem d’intentar fer la nostra filosofia per tenir el domini del joc del joc”. Son paraules del tècnic del Juvenil A, Òscar López, en la prèvia del duel. I ha afegit: “Hem d’intentar fer la nostra filosofia de joc, dominar amb pilota i sense, que és son més patim, i crear moltes ocasions”. I ha finalitzat elogiant al grup: "He anat veient com s’ha anat gestant el grup, és un equip genial, amb molt de companyerisme i han fet una temporada molt constant i jugar aquesta final és un premi molt important per ells”.

El capità, Marc Casadó, per la seva banda, ha assegurat que “l’equip està amb moltes ganes de guanyar la competició i arriba amb molta confiança després de superar el València i el RC Celta”, tot i que és conscient que “queda el pas més important que és guanyar la final”. “És un títol especial. Sabem que no la guanyem des del 2011 i al final guanyar la Lliga és un objectiu que sempre hem d’aconseguir, però la Copa de Campions és un afegit molt especial”, ha sentenciat.

Objectiu: conquerir la quarta Copa de Campions

Els blaugranes volen tornar a aixecar el títol de la Copa de Campions 11 anys després. I és que l’última edició que va conquerir el FC Barcelona va ser la de la temporada 2010/11, quan aleshores es van imposar a la final davant el Reial Madrid (3-1). Un equip en què aleshores hi havia jugadors com Rafinha, Deulofeu, Jesús Unzué, Espinosa, etc..

El curs 2008/09 el Juvenil A blaugrana va aixecar el títol després de superat el RC Celta de Vigo a la final (2-0), amb un equip en el qual destacaven jugadors com Marc Bartra, Marc Muniesa, Montoya, Ilie, Oriol Romeu, Adrià Carmona i Rochina, entre d’altres. 

El primer títol de la Copa de Campions es va aconseguir el curs 2004/05, després de guanyar a la final a l’Sporting de Gijón per 3-1. Un equip en què aleshores destacaven Víctor Vázquez, Marc Valiente i Pitu. 

Amb tot, a les 12 hores d’aquest dissabte rodarà la pilota a la Ciudad Del Fútbol de Las Rozas per l’assalt final al trofeu. Guanyar el doblet seria tancar la temporada de la millor manera possible i tornar a alçar ben amunt la Copa de Campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut