Xerrada de Bojan Krkic als residents de La Masia

Xerrada de Bojan Krkic als residents de La Masia

L’exjugador blaugrana va visitar la Residència Oriol Tort i va explicar la seva experiència al futbol formatiu i al futbol professional

La Masia va rebre aquest dijous al vespre un visita molt especial. L’exjugador blaugrana Bojan Krkic va visitar les instal·lacions de la Ciutat Esportiva i la Residència Oriol Tort acompanyat del director de La Masia, Mike Puig, i després de compartir un sopar amb els joves residents al menjador de la Masia, va oferir una xerrada a l’Auditori. L’exjugador blaugrana va explicar als nois i noies residents de La Masia la seva experiència com a futbolista, des dels seus inicis al futbol formatiu fins arribar al primer equip.

Bojan va arribar a La Masia amb 9 anys en edat benjamí i va ser aleshores quan es van crear els primers equips Benjamí A i Benjamí B del Club. Des de llavors, Bojan va passar per totes les categories del futbol formatiu i va anar escalant de manera precoç, any rere any, fins a debutar al primer equip.

L’actual davanter del Vissel Kobe, que comparteix equip amb una altre llegenda del Club com Andrés Iniesta, i també amb els exblaugranes Sergi Samper i Thomas Vermaeelen, va aconsellar als/les joves esportistes que gaudeixin del dia a dia. “Ser aquí cada dia en aquestes instal·lacions i amb tot el personal que teniu que us ajuda, es ser uns privilegiats”. I va afegir: “valoreu-ho perquè hi ha un dia en què això s’acaba i no us perdonareu no haver gaudit i aprofitat del millor centre de formació de tot el món”. 

Tots els Residents a La Masia tenen un objectiu comú: arribar als primers equips del FC Barcelona. Però Bojan va voler avisar que no tothom hi cap i va posar d’exemple la seva trajectòria a la Roma, l’Ajax, el Milan, l’Stoke City, el Montreal i ara, el Vissel Kobe: “No arribar al primer equip del Barça no és un fracàs. El futbol té molts camins i cadascú recorre el seu. Se t’obren altres portes i cadascú sap com lluita pels seus objectius. Vius coses que potser no imaginaves, i que t’enriqueixen com a persona. No penseu en arribar ja als primers equips. Gaudiu del dia a dia, de cada moment i ja us arribarà el moment”.

La ponència de Bojan també es va centrar en la part més complicada de l’èxit esportiu, com ara el saber gestionar les emocions, la pressió externa i tot el que envolta a ser un personatge públic. Fins i tot, va posar el seu exemple quan va haver d’afrontar una crisi d’ansietat.

L’acte va finalitzar amb una fotografia de família amb tots els residents i un grup més reduït va seguir gaudint de l’ex davanter blaugrana fent-li tot tipus de preguntes. Un moment íntim, proper i distès que va deixar als residents molt satisfets amb la visita.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut