Lliçó de vida d’Àlex Roca a La Masia

Lliçó de vida d’Àlex Roca a La Masia

L’esportista de 30 anys és la primera persona amb paràlisi cerebral que ha finalitzat la Titan Desert i ha fet una xerrada als residents de La Masia sobre l’esperit de superació i l’actitud davant la vida

El residents de La Masia han rebut una lliçó de vida. L’auditori de la Residència-Oriol Tort ha estat l’escenari, entre aquest dilluns i dimarts, que ha acollit dues xerrades a càrrec d’Àlex Roca. L’esportista de 30 anys és la primera persona amb paràlisi cerebral que va aconseguir finalitzar la Titan Desert. La xerrada anomenada ‘Els límits te’ls poses tu’ ha estat el tret de sortida de les diferentes xerrades que tindran durant la temporada els residents de La Masia en la seva formació i ha servit perquè Roca expliqués com afronta el dia a dia, tot i la seva diversitat funcional: “He tingut moltes barreres a la meva vida i les he saltat com he pogut amb molt d’esforç. Tinc estudis, parella, treball i duc una vida normal”. “És molt important tenir actitud, a la vida no hi ha límits, te’ls poses tu, i tot s’ha de viure amb il·lusió i moltes ganes, perquè si un vol, pot aconseguir tot el que es proposi”. Roca ha explicat també que cada NO que ha rebut a la seva vida l’ha transformat en una oportunitat de vida, com per exemple, conduir, nedar, córrer o anar amb bicicleta.

I és que Àlex Roca, tot i les seves limitacions, ha aconseguit finalitzar la Titan Desert, ha corregut quatre triatlons i va finalitzar aquest mes d’octubre la mitja marató de 21 quilòmetres de Barcelona. 

Gavi, present a la xerrada

Amb l’ajuda de la seva parella, la Maria Carme, que fa també d’intèrpret seu, ja que Roca només es pot comunicar a través de la llengua dels signes, ha connectat molt ràpid amb els nois i noies de La Masia, entre els quals també hi era present el jugador del primer equip, Gavi, qui encara viu a La Masia: “L’esport és molt important en el meu dia a dia, es un estil de vida per superar-me a mi mateix”. 

Alex Roca - LaMasia

I ha volgut donar un missatge clar i concís: “Sou uns privilegiats d’estar a la Masia del FC Barcelona. Aprofiteu cada segon que tingueu per formar-vos i créixer com a persones i com a esportistes”. I és que Álex Roca, culer des de molt petit, ha assegurat que s’ha de valorar tot el que tenim”. Les dues xerrades han finalitzat amb una fotografia de família i amb aplaudiments cap a un Àlex Roca que ha donat una autèntica lliçó de vida. Els residents de La Masia qui ja seguien l’Àlex Roca a través de les xarxes socials per la seva gran activitat, han quedat impressionats amb el seu testimoni.

Un cop finalitzada la xerrada, Álex Roca, ha atès els mitjans del Club per explicar l’objectiu de les xerrades:

“L'objectiu d’aquestes xerrades es trencar els prejudicis i estigmes de la societat entorn la discapacitat i motivar les persones i inculcar quins son els valors en els quals jo penso que s’ha de viure la nostra vida, que son a través de l’actitud, la resiliència i la humilitat”

“El Barça és Més que un Club perquè ofereix uns valors i oportunitats a les persones. A més, l’esport és un transmisor de valors essencial que ens ajuda a superar-nos, treballar en equip i a respectar"

"Hem de saber que una persona sola no arriba enlloc i això és el que volem transmetre en aquestes xerrades"

“El Barça m’ha ajudat en la meva vida. Per mi ho és tot. M’ha ajudat a motivar-me, jo era molt amant del Ronaldinho i em va ajudar a avançar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut