Segona setmana completada del Barça Coach Development Program

Segona setmana completada del Barça Coach Development Program

Més de 300 tècnics del FC Barcelona gaudeixen d'aquest curs exclusiu i únic al món que té l’objectiu de reforçar els seus coneixements d’ADN Barça

El Barça Coach Development Programa ha completat la seva segona setmana de sessions. Més de 300 entrenadors estan rebent un curs exclusiu i únic al món que té l’objectiu de reforçar els seus coneixement d’ADN Barça. Un curs dirigit i organitzat per l’Àrea de Metodologia del FC Barcelona sota la coordinació del seu responsable d’Innovació i Desenvolupament Tècnic, Xavier Damunt, i que enguany, s’ha hagut de fer de manera telemàtic a causa de la pandèmia.

Cal recordar que, aquesta formació, està dirigida als diferents tècnics de la casa que conformen els departaments de la Barça Academy, el Futbol Formatiu Amateur, Femení i professional, el departament de Scouting del FC Barcelona i els diferents coordinadors de les seccions professionals i amateurs del Club.

En aquestes dues primeres setmanes el curs ja ha comptat amb onze xerrades entre les quals destaquen: la presència de l’exjugador del FC Barcelona i tècnic, Roger Garcia, en el qual va compartir reflexions amb relació al seu pas per La Masia fins l’arribada al primer equip, així com també les claus del seu període com a entrenador. “El fracàs al futbol 7 no és no guanyar una Lliga, sinó que no passin els 12 jugadors al següent equip la temporada vinent”, va reflexionar Roger.

També es va comptar amb Ángel Cappa, entrenador amb una dilatada carrera professional, Paco Seirul·lo, director de l’Àrea de Metodologia i Fernando Signorini que, entre d’altres responsabilitats, ha estat el preparador de Diego Armando Maradona (1983-1984) i preparador físic de la Selecció Argentina. Durant més de dues hores de dissertació, aquests tres professionals referents en el panorama del futbol internacional, van reflexionar sobre la preparació holística de l’esportista, així com la visió humanista d’aquest joc, que els tres comparteixen. 

Francesco Farioli, actual entrenador assistent de l’Analyaspor de la lliga turca, i fins la temporada passada, membre del cos tècnic de l’US Sassuolo de la Sèrie A Italiana, acompanyat del prestigiós entrenador Roberto de Zerbi van exposar la necessitat de trobar el perfecte balanç entre especialització i exploració.

El curs també ha tingut presència la importància de la nutrició. Una xerrada que va ser impartida per Mireia Porta i Toña Lizárraga, responsables del Departament de Nutrició del FC Barcelona, que es van encarregar de transmetre la importància del factor pedagògic, personificat en la figura de l’entrenador, en el marc de l’intercanvi d’uns saludables hàbits alimentaris entre els nostres esportistes.

Xavier Damunt, membre del departament de Metodologia juntament amb diferents tècnics del futbol formatiu i professional del FC Barcelona va moderar una taula rodona titulada ‘Optimització de la idea de joc’; La Barça Academy també ha tingut protagonisme amb una taula rodona sobre la multiformitat del futbol al voltant del món, impartida per Pau Casassa, Jordi Arasa i Bernat Vila, coordinadors tècnics de la Barça Academy. 

Carles Bargalló, membre del Departament de Tecnologia i Innovació del Club, va participar per tractar el tema de ‘Tecnologia i Esport’. 

Daniel Romero i Marc Madruga, preparador físic del primer equip de futbol i responsable de força del Barça B respectivament, van exposar ‘el treball coadjuvant en el futbol formatiu’ i Jordi Guerrero, que fins aquesta temporada ha estat l’entrenador assistent de Domènec Torrent al CR Flamengo de la Lliga brasilera, va parlar sobre les accions a pilota aturada en el futbol professional. 

En definitiva, més d’onze xerrades en aquestes dues primeres setmanes de formació. “M’agradaria destacar la importància d’aquestes experiències en vistes a augmentar el coneixement de jugar al Futbol Barça pel món, basat en els valors que fan els nostres esportistes lliures, creatius i cooperatius”, declara el responsable de l’Àrea de Metodologia, Paco Seirul·lo i afegeix: “En algunes ponències s’ha destacat un punt referencial de la nostra proposta de pràctica que no és un altre que l’entendre la competició no com un lloc d’enfrontament si no com un espai en el que jugar es manifestin aquests valors, essent la disposició de la pilota el mitjà d’expressió de tot això dins i fora de l’espai de joc”.

El director adjunt de l’Àrea de Metodologia, Isaac Guerrero, expressa que “en diverses ocasions hem senyalat com el gran actiu del nostre Club aquesta idea de joc diferencial, aquest ‘jugar’ que es referència a tot el món, però aquesta forma de sentir i comprendre el joc no s’ha d’entendre com un model tancat i estereotipat, i sí com un seguit d’intencions emergents, entenent la nostra proposta d’intercanvi pedagògic, metodològic i didàctic com allò que facilita que justament aquesta idea de joc emergeixi i aparegui”. I afegeix: “Aquest coneixement intercanviat amb els nostres entrenadors és la clau perquè els nostres esportistes interioritzin la idea a partir de la optimització de les habilitats que aniran adquirint els tècnics a través del Barça Coach Development Program, entre d’altres iniciatives formatives desenvolupades en el sinus del projecte curricular del Club. I és aquí on les més de 700 hores de formació cobren sentit”, sentencia. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut