Documental: 'La Masia. 40 anys fidels a la nostra història'

Documental: 'La Masia. 40 anys fidels a la nostra història'

El FC Barcelona presenta una sèrie documental de cinc capítols gravada durant la temporada 2019/20 en la que explica, a través dels cinc valors que defineixen el Club, com funciona la Masia i ajuda a entendre millor com ha estat la formació de Sergi Roberto, Aleñá, Ansu Fati i Riqui Puig, els darrers jugadors del planter que han arribat al primer equip

Què tenen en comú Sergi Roberto, Aleñá, Ansu Fati, Riqui Puig, Laia Codina, Jana Fernández, Bruna Vilamala (futbol), Bernat Povill (futbol sala), Aleix Gómez (handbol), Sergi Martínez (bàsquet) o Sergi Llorca (hoquei patins)? Tots ells, esportistes del FC Barcelona, s’han format a La Masia i tots ells han arribat al primer equip de la seva secció professional després d’un llarg procés formatiu en el que no només han evolucionat com esportistes sinó també com a persones.

El FC Barcelona presenta, amb motiu del 40 aniversari de La Masia, una sèrie documental de cinc capítols gravada durant la temporada 2019/20 en la que explica, a través dels cinc valors que defineixen el Club, com funciona La Masia, amb tots els professionals que envolten i donen suport als esportistes, i ajuda a entendre com ha estat la formació de futbolistes com Sergi Roberto, Carles Aleñá, Ansu Fati i Riqui Puig, els darrers jugadors del planter que han arribat al primer equip.

Capítol 1. L’Ambició

En aquest capítol introductori es fa un apunt històric de La Masia, reunint als seus primers residents, i descobrim els 5 valors en els que es fonamenta la filosofia del Barça. Tres grans esportistes blaugranes com Leo Messi, Guillermo Amor i Juan Carlos Navarro ens parlen de l’ambició alhora que descobrim les 5 seccions professionals que formen La Masia. En aquest capítol també veurem a diferents esportistes del club parlant-nos dels seus somnis, de la seva ambició i del que significa per ells jugar al Barça.

Capitol 2. L’Esforç

L’esforç al FC Barcelona no és només propietat dels esportistes. Veurem en aquest capítol l’esforç de les famílies, els tutors i els diferents treballadors de la Masia que envolten diàriament als jugadors. Coneixerem l’entorn més personal de la Masia i qui i com treballa cada dia amb els nostres esportistes. Veurem com es desperta la Masia i coneixerem les històries d’esforç de diferents protagonistes com el jugador juvenil de futbol Jorge Alastuey, la cuinera Josefina Brazales o la tutora Blanca Zaballos. Històries humanes on també trobarem el testimoni d’un dels darrers jugadors de la Masia que s’ha consolidat al primer equip de futbol: Carles Aleñá.

Capítol 3. La Humilitat

En aquest tercer capítol es descobreix com són els entrenaments i com és treballa la metodologia i l’estil Barça des de la base. Però l’estil no ho és tot. El Barça també forma persones a través de l’esport i per fer-ho es fonamental saber transmetre el valor de la humilitat. Els jugadors del primer equip, Leo Messi i Sergi Roberto, o l’entrenador del Barça B, Francesc Xavier Garcia Pimienta, ens expliquen com es treballa aquest valor al Club. El Barça és una escola de vida. Forma persones amb un segell propi que seran sempre reconegudes dins i fora del camp.

Capítol 4. El respecte

L’aposta pel futbol femení des de la base i la consolidació del primer equip centren aquest capítol dedicat al respecte i on tenen un protagonisme principal les històries de les jugadores del primer equip Vicky Losada i Laia Codina. El Barça té un ferm compromís amb el canvi per què és un club que creu en el poder transformador de l’esport com explica el directiu responsable Xavier Vilajoana. En aquest capítol veurem com es preparen les joves promeses de la Masia. Coneixerem quines són les referents de les joves esportistes de la Masia i com viuen la transforació del futbol femení les seves protagonistes.

Capítol 5. El treball en equip

Al cinquè capítol de cloenda es barregen tots els pilars del Club a través del valor del treball en equip. Com és treballa en equip? Per què és tant important? D’altra banda coneixerem també la figura de Johan Cruyff i l’estadi que porta el seu nom a través de com es viu un partit de la UEFA Youth League. Tot amb veus tan assenyades com les de Patrick Kluivert, director del futbol formatiu, Franc Artiga, entrenador del Juvenil A, o el mateix Leo Messi, capità del primer equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut