Formació contínua durant el confinament

Formació contínua durant el confinament

L'Àrea de Metodologia impulsa un programa on els responsables de cada etapa treballen braç a braç amb els cossos tècnics dels equips per desenvolupar una bateria d’estratègies individuals per als esportistes per garantir el seu creixement tant esportiu com personal

Els membres de l'Àrea de Metodologia del FC Barcelona han aprofitat l'estada a casa per intensificar les oportunitats formatives que ofereixen als integrants del futbol formatiu. A més de les sessions formatives habituals, amb la participació de ponents externs, en les quals es comparteixen visions d'altres professionals de l'esport i entitats esportives creuades amb la proposta de joc de la nostra institució, els responsables metodològics de cada etapa fan, a través de videoconferències, un seguiment individual i per equips, i proposen un pla d'actuació individual que puguin desenvolupar els mateixos cossos tècnics durant el que resta de temporada. D'aquesta manera, no només es pretén col·lectivitzar la idea del joc del Barça sinó que cada entrenador/a aporti les seves idees a través de projectes individualitzats (la nostra idea de joc, estratègies didàctiques, pautes de reflexió, anàlisi de comportaments col·lectius de l'equip a partir dels espais de fase, avaluació de l'intercanvi pedagògic…).

3028f1ec-8023-408c-8171-6864a055185b

Entre altres objectes de seguiment, un dels que més protagonisme ha adquirit en les darreres setmanes és l’aprofundiment en relació amb els “plans d’actuació” envers els diferents jugadors i jugadores del futbol formatiu de la Masia. En aquest pla, a partir de la identificació, portada a terme durant els mesos anteriors, d’aquells aspectes optimitzables (que deriva en un informe videogràfic per a cadascun dels jugadors i jugadores), es confecciona una bateria d’estratègies operatives individuals per a cadascun dels esportistes, tant per a partits com per a entrenaments. Aquest mateix principi d’optimització s’aplica en relació amb el rendiment dels mateixos tècnics, arran del seguiment efectuat des de l’agost a través de la presència a les sessions d’entrenament, visionament de partits i pràctiques d’entrenament i, per sobre de tot, de la informació intercanviada a les reunions de seguiment tant individuals com de staff.

“L’objectiu, amb aquest pla, és garantir aquest procés d’individualització que és pretén portar a terme amb cadascun dels nostres jugadors i, d’aquesta forma, garantir i optimitzar de la forma més eficient el seu creixement tant esportiu com personal. És fonamental que els jugadors sentin que són els protagonistes i autèntics responsables de plasmar aquesta idea de joc del Barça al terreny de joc i els tècnics seran els que s’encarregaran d’acompanyar-los i guiar-los en aquest procés”, explica Quim Estrada, coordinador de Futbol 7 del futbol formatiu de la Masia.

Per completar les accions formatives, a més, tots els entrenadors i entrenadores tenen accés al contingut de tots els certificats en línia que ofereix el Barça Innovation Hub.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut