4. María León

DEFENSA

jugador_fitxa-mapi
Joventut i contundència en defensa, però també destaca per la seva polivalència, ja que pot actuar com a lateral esquerra i té una gran presència ofensiva gràcies a la seva tècnica i rapidesa

Coneguda futbolísticament com a ‘Mapi’, es tracta d’una defensa que pot actuar com a central o lateral per la banda esquerra. Destaca per la seva agressivitat, la seva bona sortida de pilota des del darrera i el domini del joc aeri, que li permet incorporar-se en accions ofensives.

Formada al Saragossa CFF, on va debutar a Primera amb 16 anys, va jugar a l’Espanyol a la temporada 2013/14 i a la següent es va incorporar a l’Atlètic de Madrid. La temporada 2016/17, en què va aconseguir el títol de Lliga amb les matalasseres, va ser el de la seva eclosió. El seu rendiment li va valer per disputar l’Europeu del 2017 amb la selecció espanyola. El 24 d'agost del 2017 va convertir-se en nova jugadora del FC Barcelona Femení convertint-se des d'aquest mateix moment en una peça clau a l’eix de la rereguarda blaugrana.

PERFIL TÈCNIC

María Pilar León Cebrián és una defensa central esquerrana que destaca per la seva contundència, rapidesa i joventut, així com per la seva polivalència, ja que també pot actuar com a lateral. Es tracta d’una futbolista tècnica amb un perfil ofensiu, també, quan l’equip ho necessita, i juga a la banda gràcies al seu gran desplegament físic que li permet sumar-se a l’atac.

Lloc de naixement
Zaragoza
Data de naixement
13/06/1995
Pes
61kg
Alçada
169cm

Notícies del Barça Femení

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut