La tercera és la bona

La tercera és la bona

El Barça Femení vol tombar la seva bèstia negra a les finals de la Champions, quan avui fa dos anys de l'últim xoc entre els dos conjunts

Just fa dos anys el Barça Femení es quedava amb la mel als llavis i no va poder sumar la seva segona Champions. El botxí, com ja va ser fa cinc anys, va ser l'Olympique de Lió. Franceses i catalanes s'hauran vist fins a tres cops les cares a la final de la màxima competició europea. I les jugadores blaugrana esperen que la tercera sigui la bona. Els dos conjunts ja es miren de tu a tu, ja que el Barça ha assolit l'etiqueta de candidat constant al títol i suma la seva cinquena final en sis temporades. 

Torí, l'últim escenari

Les de Jonatan Giráldez arribaven a Itàlia després de completar el triplet nacional amb la Supercopa d'Espanya, Copa de la Reina i la Lliga de les 30 victòries. El Lió arribava amb doblet nacional amb Supercopa i una Lliga on també van acabar invictes (19 victòries i un empat). A més, a la Champions totes dues havien arribat amb un rècord quasi perfecte. Les culers havien perdut només a la tornada de les semifinals contra el Wolfsburg, els altres nou partits els havia guanyat. L'OL havia perdut un a la fase de grups i l'anada dels quarts contra la Juventus.

A l'Allianz Stadium, tanmateix, les jugadores de Sonia Bompastor es van imposar 1-3, després d'una gran primera meitat amb gols d'Amandine Henry, Ada Hegerberg i Catarina Macário. Alexia va retallar distàncies, però la seva diana al minut 41 va ser insuficient. D'aquell 11 inicial de les de Giráldez, únicament Jenni Hermoso és l'única que no es manté a l'equip. Pel que fa al quadre blanc dues de les golejadores de la final ja han marxat: Henry al Utah Royals, Macário al Chelsea i Melvine Malard, que es troba cedida al Manchester United.


Hongria, tres anys abans

El primer xoc entre les dues gegants europees es va produir el 2019. Lluís Cortés va prendre les regnes del primer equip i va dur-lo a la primera final de la Champions de la seva història. El Barça va perdre únicament l'anada dels 1/16 contra el BIIK kazakh, tota la resta eren victòries en què, a més, no es va rebre cap gol. L'Olympique arribava sense perdre cap partit i de golejar quasi totes les seves rivals.

A la final, Hegerberg va tornar a veure porteria. Concretament, fins a tres vegades. Prèviament al seu hat-trick, la local Dzsenifer Marozsán havia estrenat el marcador. Oshoala va marcar el gol de l'honor pel Barça (4-1). De l'11 emprat per Cortés encara queden sis jugadores (Alexia, Aitana, Paños, Mapi, Torrejón i Mariona). De la resta, Andrea Pereira juga a l'Amèrica mexicà, Martens al PSG, Vicky Losada al Brighton, Leila al Manchester City i Toni Duggan a l'Everton.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut