Vuit blaugranes busquen la glòria a la Nations League

Vuit blaugranes busquen la glòria a la Nations League

Les futbolistes culers convocades amb la selecció espanyola volen aconseguir el segon títol internacional consecutiu després del Mundial contra França, a qui encara no han guanyat

La selecció espanyola afronta aquest dimecres (19.00 h, La 1 i RTVE Play) la gran final de la Lliga de les Nacions de la UEFA contra la França que dirigeix Hervé Renard. L'enfrontament tindrà lloc a l'Estadi de la Cartuja de Sevilla i decidirà les primeres campiones de la història d'aquest torneig.

Els precedents en xocs directes és favorable al bàndol francès amb deu victòries i tres empats en 13 partits. Tanmateix, el quadre espanyol arriba en una gran dinàmica i amb l'etiqueta de campiona del món, mentre que per a França serà la seva primera final d'un torneig gran. Finalment, jugar com a local pot afavorir els interessos de les jugadores dirigides per Montse Tomé.

Cata CollOna BatlleIrene ParedesAitana BonmatíSalma ParallueloMariona Caldentey Alexia Putellas poden sumar el seu segon or en competició internacional, mentre que Vicky López pot fer-ho per primer cop, en categoria absoluta.

El camí de les dues candidates 

La Selecció espanyola ha arribat a la final d'aquesta primera edició de la Nations League, després d'haver realitzat una excel·lent fase de grups, amb l'única taca de la derrota contra Itàlia per 2-3. Les espanyoles no perdien des del 4-0 contra el Japó al Mundial. Tot i això, el balanç a la fase de grups va ser de cinc victòries, una derrota i una diferència de gols de +14 (23 a favor i nou en contra).

A la semifinal es va trobar un combinat neerlandès que no va oposar resistència i va superar-lo per 3-0, amb gols d'Aitana, Ona Batlle (amb assistència inclosa) i l'exblaugrana Jennifer Hermoso. Qui no va tenir-ho tan fàcil va ser França, que va haver de patir contra Alemanya (2-1) en una reedició de les passades semifinals de l'Eurocopa les quals van caure a favor de les germàniques en aquell cas.

Esmee Brugts lluitarà per ser als Jocs Olímpics

Paral·lelament, hi ha una altra culer que té un gran premi en joc, la neerlandesa Esmee Brugts. També dimecres, però a les 20.45h, la seva selecció, la dels Països Baixos, juga contra Alemanya a Heerenveen el partit pel tercer i quart lloc de la Nations League. A més de ser al podi d'aquesta competició, l'equip vencedor estarà present en els Jocs Olímpics de París d'aquest estiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut