Sevilla - Barça: Segona ronda, mateix resultat (0-3)

Tres dies després d'eliminar-les en Copa, el Barça torna a superar el Sevilla, ara a domicili, gràcies als gols de Pina, Graham i Mariona

Segon assalt amb els mateixos protagonistes i amb el mateix desenllaç entre Barça i Sevilla: victòria culer. Només tres dies més tard d'enfrontar-se en Copa de la Reina amb golejada culer (8-0), ara a l'estadi Jesús Navas de la Ciutat Esportiva de les sevillistes, les dominadores de la Lliga no han tingut tan plàcid endur-se els tres punts cap a casa (0-3). El gol de Clàudia Pina al primer temps i la sentència de Graham i Mariona en el segon han segellat una nova demostració de suficiència del líder intractable de la competició.

Cinc canvis respecte a la Copa

Cinc cares noves ha introduït Jonatan Giráldez en un onze inicial amb modificacions en totes les línies menys en la porteria. Torrejón i Martina han ocupat el lloc de Bronze i Engen, Walsh ha donat descans a Patri Guijarro i Clàudia Pina i Brugts han rellevat Graham i Salma en la línia d'atac. I precisament, una d'elles, Clàudia Pina, ha demostrat un cop més la seva grandíssima relació amb el gol.

Després d'uns primers compassos amb un Sevilla molt més protegit en defensa del que es va veure a la Copa, Pina ha trencat el mur local amb un xut des de fora de l'àrea (0-1, min 18). Cinquena titularitat de les últimes sis en què la montcadenca anota, com a mínim, un gol. I, si en el partit de Copa van caure un darrere l'altre després del primer, avui no ha estat el cas. Tot i les arribades i un parell de dobles ocasions abans del descans, tant Aitana com Pina com Irene Paredes s'han topat amb una segura Sullastres sota pals per mantenir un marcador mínim al descans.

L'entrada de Graham dinamita el partit

A més, la segona meitat no ha iniciat de la millor forma per al Barça, amb una ocasió claríssima d'Amanda Sampedro, que no ha connectat bé un cop de cap quan estava totalment sola a boca de canó. A més, el Barça no aconseguia incomodar en excés una Sullastres que ha viscut còmoda fins que Giráldez ha fet entrar Salma Paralluelo i Caroline Graham Hansen. Primer, la noruega ha estat a punt d'assistir pel doblet de Pina, però la portera catalana del Sevilla ho ha evitat.

0R7A9970

Doblet d'assistències per a Aitana

El que no ha pogut impedir és que Graham Hansen, quan només portava tres minuts sobre la gespa, evidenciés algun dels moltíssims motius que la fan ser la màxima golejadora de la Lliga, l'olfacte de gol. L'extrem, atenta al segon pal, ha rematat amb el genoll, d'una forma tan poc ortodoxa com eficient la primera de les dues assistències d'Aitana en dos minuts (0-2, min. 71). Perquè pràcticament en la jugada posterior, la de Sant Pere de Ribes ha rebut dins l'àrea i ha temporitzat fins que ha vist Mariona, que ha definit amb un toc subtil a propet del pal (0-3, min. 73) per a certificar una altra victòria en Lliga. Aquesta, contra un rival que acumulava vuit victòries i dos empats en les últimes deu jornades.

En clau blaugrana, tres punts més abans de tornar a casa amb dos partits seguits contra el Llevant i l'Atlètic de Madrid, abans d'afrontar l'anada de les semifinals de Copa.

0R7A0642 1

Fitxa del partit

Sevilla: 0
Barça: 3

Sevilla: Sullastres; Débora, Llamas, Gomes (Nazareth 87'), Otermin (Lucía 74'); Mérida (Gemma Gili 74'), Sampedro; Oyedupe, Cahynova, Gabarro (Maria Pérez 74'); Martín-Prieto.

Barça: Cata Coll; Torrejón, Martina Fernández, Paredes (Bronze 80'), Batlle; Walsh, Aitana (Patri Guijarro 80'), Vicky López (Caroline Graham Hansen 68'); Pina, Brugts (Paralluelo 68') i Mariona (Bruna 80').

Gols: 0-1, Clàudia Pina (min. 18); 0-2, Caroline Graham Hansen (min. 71); 0-3, Mariona Caldentey (min. 73).

Àrbitra: Paola Cebollada López.