Barça - València: Golejada de líder (6-0)

Les blaugranes es col·loquen en la part més alta de la classificació després d'un gran festival de gols al Johan Cruyff que també ha viscut l'homenatge del 400 partits d'Alexia Putellas

No hi ha millor pla que un partit de futbol femení entre setmana, i encara més si acaba amb victòria blaugrana. El FC Barcelona ha derrotat al València CF (6-0) en el duel corresponent a la primera jornada de lliga que va ser ajornat. L'Estadi Johan Cruyff s'ha tornat a omplir de culers per presenciar un magnífic partit de futbol amb un inici especial. I és que abans del xiulet, Alexia Putellas ha estat homenatjada pels seus 400 partits oficials amb la samarreta blaugrana, just el dia que en fa 402.

Amb aquesta prèvia, era impossible que el duel no acabés amb triomf. I és que els tres punts han tingut amo des dels primers compassos del partit. Al minut 20, el Barça ja manava en el marcador amb dos gols en pròpia porteria de Claudia Florentino, Aitana ha posat el 3-0 i a la segona part han arribat els gols de Mapi, Alexia, de penal i de Marta Torrejon de falta.

Ningú les pot tòrcer

El conjunt de Jonatan Giráldez no ha donat opció al València. Ni la defensa de cinc que ha plantejat el conjunt taronja ha servit per frenar l'ofensiva blaugrana. Ben d'hora, les culers han començat a amenaçar la porteria d'Enith amb un pal de Hansen al minut 8, un clar símptoma que el gol estava en caure. El que no s'esperaven les barcelonines és que els dos primers gols arribessin dels peus d'una jugadora valenciana. Claudia Florentino ha desviat malament dues vegades i ha enviat la pilota al fons de la xarxa al minut 9 i al minut 20 per posar el 2-0 en el marcador.

Fins al minut 43 hem hagut d'esperar per veure el primer gol purament blaugrana. Un centre de Hansen des de la dreta ha arribat a Aitana que amb una rematada acrobàtica ha enviat la pilota al fons de la porteria (3-0, min. 43).

Sense donar opcions

Amb una renda de tres gols s'ha arribat al descans, però la distància podria haver sigut superior si les culers no s'haguessin topat fins a tres vegades amb la fusta de la porteria rival. Amb la segona part ja iniciada, la superioritat blaugrana ha continuat regnant. Tant és així que no ha estat fins al minut 55 que les taronges no han aconseguit rematar entre els tres pals.

I és que la segona meitat ha estat un pur tràmit per l'equip de Giráldez que no ha perdonat i ha continuat fent sang a base de gols. El quart l'ha posat Mapi, que acabava d'entrar al terreny de joc, amb una centrada que ha botat davant de la porteria d'Enith i ha acabat al fons de la xarxa. I el cinquè ha estat obra de la reina. Alexia Putellas ha posat la cirereta al seu homenatge definint a la perfecció un penal i traient-se l'espina de l'anterior duel.

La festa no ha acabat aquí perquè Marta Torrejón ha volgut dir la seva també. La migcampista ha perforat la porteria valenciana amb un xut imparable de falta directa que ha posat el sisè i últim gol al comptador blaugrana.

Barça, 6
València, 0

Barça: Paños; Torrejón, Paredes, Jana (Engen, min. 59), Ona Batlle; Aitana, Patri (Mapi, min. 59), Alexia (Bruna, min. 74); Graham Hansen (Pina, min.59), Mariona, Brugts (Oshoala, min. 73).

València: Enith; López (Tamarit, min. 72), Molina, Florentino, Kerlly; Pauleta, Carro (Ainhoa, min. 76), Serna; Fiamma (Asun, min. 46), Portales (Anita, min. 61), Martí (Chacón, min. 46).

Gols: 1-0, Claudia Florentino (pp) (min. 9); 2-0, Claudia Florentino (pp) (min. 21); 3-0, Aitana (min. 43); 4-0, Mapi (min. 61); 5-0, Alexia (min. 63); 6-0, Marta Torrejón (min. 74)

Árbitres: Paola Cebollada López. Targeta groga per la valenciana Chacón.