Lliurament de la Medalla d’Honor d’Or del Parlament al Barça Femení

Lliurament de la Medalla d’Honor d’Or del Parlament al Barça Femení

El primer equip de futbol femení rep la màxima distinció del Parlament de Catalunya

Enguany el Parlament de Catalunya ha atorgat la Medalla d’Honor en la categoria d’Or, la màxima distinció de la cambra, a la secció de futbol femení del Futbol Club Barcelona. L’acte, presidit per la presidenta del Parlament, Anna Erra, s’ha celebrat avui a les vuit del vespre a l’Auditori del Parlament; i ha comptat amb una expedició encapçalada pel president Joan Laporta, amb la presència de les jugadores de Jonatan Giráldez, el cos tècnic i membres de l’staff, així com una àmplia representació de la Junta Directiva. D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, membres de la Mesa, dels grups parlamentaris i del Govern i altres representants institucionals també han assistit a l’acte.

Per primer cop un equip esportiu rep aquesta distinció, que reconeix la feina de les esportistes i el Club per la seva contribució en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d’igualtat d’oportunitats en el futbol femení. I també destaca la seva aportació a l’hora de generar referents per a infants i joves en aquest àmbit, transformar la percepció social respecte del paper de les dones en el món del futbol i contribuir a construir una societat més justa i igualitària en drets i oportunitats.

El talent i els valors de les jugadores de Giráldez, la feina en equip, el respecte al rival, l’esforç, el rigor, la responsabilitat o la companyonia també són trets que aquesta Medalla posa en valor.

La periodista Danae Boronat ha conduït l’acte, que ha començat amb la glossa de les premiades a càrrec d’Anna N. Schlegel, executiva catalana, empresària, inversora, Creu de Sant Jordi i escollida dona més influent del món en tecnologia el 2020 i el 2023. Tot seguit, les premiades han pujat a l’escenari i la presidenta del Parlament els ha lliurat de manera col·lectiva la medalla. L’acte ha acabat amb la cloenda per part de la mateixa presidenta i la interpretació de l’himne nacional de Catalunya a càrrec del Cor Geriona.

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona

“No ha estat un camí fàcil i de ben segur que encara hi ha molt de camí a recórrer. Però anem en la bona direcció i com a president del Barça em sento molt orgullós que la nostra entitat s’hagi erigit en una referència indiscutible del futbol femení, a Catalunya i al món. La condecoració que ens atorga avui el Parlament de Catalunya ens ajuda a continuar pujant graons per culminar la feina de fa anys i enderrocar les darreres barreres socials que malauradament i al llarg de la història s’ha trobat el futbol femení”.

Declaracions d’Alexia Putellas, capitana

“Som el primer equip, masculí o femení, a ser guardonat amb aquesta Medalla d’Honor. Això seria impensable fa quant? 5, 10, 20 anys? Però ha passat. Està passant. I si ha passat és perquè la societat canvia i ens ha dut fins aquí. I som aquí per quedar-nos. Som aquí per ajudar les que vindran. Perquè encara falta molt de camí per fer. Aquests dies ho veieu, amb la greu situació que estem afrontant amb la Federació i els canvis que totes sol·licitem perquè cap dona -dins o fora del futbol- no hagi de viure mai més cap situació de menyspreu, faltes de respecte o abusos. Necessitem consens, valor i lideratge per part de les institucions".

Personalitats i col·lectius distingits des de l'any 2000

El Parlament atorga la Medalla d'Honor des de l'any 2000 a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional.

Personalitats catalanes de renom i institucions del país han rebut aquesta distinció al llarg dels anys, com Ernest Lluch, economista i polític (2001); les primeres vuit diputades del parlamentarisme català i la Fundació Institut Guttmann (2015); el Cos de Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils (2017); els professionals del sistema de salut de Catalunya (2020); o l’estimat exfutbolista i entrenador culer Josep Guardiola (2010).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut