América 0-2 Barça: El blaugrana també triomfa a l'Estadi Azteca

El Barça i l'América han firmat un gran homenatge al futbol femení, decidits amb dos gols de Claudia Pina i de Judit Pujols pel bàndol culer

El Barça femení ha saldat amb victòria el primer dels dos partits de la gira mexicana en una festa del futbol femení al memorable Estadi Azteca contra l'América (0-2). Un gol en els minuts finals de cada part, de Claudia Pina primer i de Judit Pujols després, han fet embogir un dels temples del futbol mundial.

Festa grossa a l'Azteca

Més que un amistós, la trobada entre les campiones d'Europa i l'actual líder de la lliga mexicana ha estat una oda a la comunió del futbol femení. Tot un Estadi Azteca, l'únic on s'hi han disputat dues finals del Mundial (masculí, en aquest cas), ha presentat una gran entrada per gaudir de l'enfrontament.

Centrats en l'aspecte purament futbolístic, el Barça ha tardat ben poc en avisar, mitjançant un xut d'Oshoala interceptat per la portera Itzel. Després d'uns minuts inicials amb alternatives, el partit semblava relaxar-se a les acaballes del primer temps. I justament, ha arribat el gol.

PinaGol no falla, un dia més

Un contracop conduït per Dragoni i Oshoala ha acabat a peus de Claudia Pina, que després de retallar la seva marca, ha superat Itzel amb un xut potent (0-1, min. 43) que ha enviat el duel al descans amb victòria culer.

A la represa, amb tots dos equips renovats gairebé per complet, Luebbert gairebé empata amb un tret al pal. Encara amb mitja hora de partit per disputar-se, l'Azteca ha rebut amb una gran ovació Alexia Putellas en la seva entrada al partit.

Ovació a Alexia i golàs de Judit Pujols

Però ha fet falta esperar fins al temps afegit per tancar el duel de la millor manera. La jove Judit Pujols s'ha incorporat a l'atac i, des de lluny, no s'ho ha pensat dues vegades per etzibar una canonada directa a l'escaire. Un final de festa fantàstic abans que, ja amb el partit acabat, les blaugrana hagin tornat a rebre l'afecte de milers de culers des de les graderies.