Madrid CFF 2-1 Barça: Derrota en l'últim partit de Lliga

Alexia ha tornat a marcar per primera vegada després de la lesió però el Barça s'ha quedat a les portes de tornar a guanyar la Lliga sense perdre cap partit

El Barça femení ha caigut en l'última jornada de Lliga i s'ha quedat a les portes de tornar a guanyar el campionat sense perdre cap partit. Les campiones no han pogut sumar en la seva visita al camp del Madrid CFF (2-1) tot i haver pogut celebrar el primer gol d'Alexia Putellas després de la seva lesió.

Ben aviat, les madrilenyes han demostrat el seu potencial ofensiu que les ha situat com el quart equip més golejador i en una còmoda cinquena plaça a la taula, però Sandra Paños ha començat lluint-se amb una doble intervenció en els primers minuts.

Kundananji posa el Barça contra les cordes

Amb aquest ensurt inicial, el Barça ha intentat retrobar-se amb les bones sensacions, però costava tenir la fluidesa en el joc com per arribar amb facilitat a la porteria contrària. Tot i això, Geyse ha estat molt a prop d'inaugurar el marcador amb un cop de cap refusat per Paola.

IMG_2977

Però poc després, ha caigut el primer gerro d'aigua freda. Una pilota en llarg per a la velocitat de Kundananji, una mala sortida de Sandra Paños i una definició a plaer de la zambiana i el Barça s'ha vist per darrere (1-0, min. 30).

Les blaugrana han volgut respondre amb rapidesa i han gaudit de dues ocasions clares que, en totes dues, ha acabat amb el mateix resultat: aturades de Paola, especialment bona la que li ha tret a Patri Guijarro amb un xut amb l'interior. I qui no ha fallat ha tornat a ser Kundananji.

Alexia Putellas torna a marcar

Amb una altra pilota en llarg i el Barça demanant falta, l'africana s'ha plantat sola davant Paños i ha xutat ajustat al primer pal (2-0, min. 37). Tot i els intents culers de retallar distàncies abans del descans, quan Salma Paralluelo, que havia entrat per la lesionada Oshoala, ha marcat en l'última jugada, s'ha assenyalat un fora de joc molt dubtós.

A la represa, Giráldez ha fet un triple canvi i ha donat resultat instantani. Alexia Putellas, que tot just acabava d'entrat, ha demostrat oportunisme i voracitat per caçar una pilota morta en un córner per tornar a marcar després de la seva greu lesió (2-1, min. 63).

IMG_2992

Primera derrota en lliga en dos anys

La capitana ha reclamat penal pocs minuts després, sense èxit, i les culers han inclinat el camp definitivament cap al marc madrileny per tal d'evitar la primera derrota en lliga des de l'1 de juny de 2021. I les ha tingudes gairebé totes Patri Guijarro.

Tres seguides i de totes les formes possibles. Amb el peu o amb el cap, però la mallorquina no ha trobat porteria. Tampoc ho ha fet Crnogorcevic amb un cop de cap desviat, en la que ha estat l'última ocasió del Barça, que finalment no ha pogut evitar la primera derrota en la competició domèstica de la temporada. Ara, des d'ara mateix, pensant en Eindhoven.

Fitxa del partit

Madrid CFF: 2

Barça: 1

Madrid CFF: Ulloa; Pinillos, Cometti, Monica, Costa, Domínguez; Esteve, Araya, Ana González; Bonsegundo (Pardo 61') i Kundananji (Chanda 83').

Barça: Paños; Torrejón (Jana 62'), Paredes, Mapi León, Crnogorcevic, Walsh (Engen 62'), Guijarro, Aitana; Geyse (Alexia 62'), Oshoala (Paralluelo 21') i Mariona (Pina 76').

Gols: 1-0, Kundananji (min.30); 2-0, Kundananji (min. 37); 2-1, Alexia (min. 66).

Àrbitra: Elena Peláez Arnillas. Ha amonestat a les locals Costa i Pardo i també a Geyse, Mariona, Mapi León i Claudia Pina, del Barça.