Barça – Sporting Huelva: Victòria i títol de Lliga (3-0)

Les blaugranes asseguren matemàticament la Lliga a falta de quatre jornades pel final i amb un ple de victòries

El Barça femení és campió de la Lliga F! Les blaugranes han aconseguit un nou títol de la competició domèstica després de superar a l’Sporting Huelva per 3-0. La Lliga arriba quan encara queden quatre jornades pel final de la competició i sense haver conegut encara la derrota.

Quan l’àrbitra ha xiulat el final del partit, Alexia Putellas, que ha tornat a jugar després de la seva lesió, ha aixecat el títol davant un Estadi Johan Cruyff ple tot i la pluja. Aquesta és la vuitena Lliga de la història del femení i la quarta de manera consecutiva.

A més, abans de l’inici del partit l’estadi blaugrana ha ovacionat a les jugadores del Femení C, que també s’havien proclamat campiones de Segona Catalana guanyant tots els seus partits.

Laia Codina apropa el títol

Les blaugranes han sortit al terreny de joc amb ganes de certificar per fi el títol de Lliga i des del primer minut han dominat clarament la pilota. Però el control del partit del Barça ha tardat a transformar-se en gol, ja que l’Sporting Huelva jugava amb una defensa molt poblada que evitava que les culers arribessin a provar a Mersnik.

La primera gran ocasió del Barça l’ha tinguda Claudia Pina. La de Montcada i Reixac ha rematat una gran pilota de Crnogorčević, que ha sortit desviada a prop del pal. Pocs minuts més tard, Salma Paralluelo ha provat una falta molt llunyana que ha sortit per damunt de la porteria de les visitants.

Però, quan semblava que el primer gol del partit hauria d’esperar a la segona part, Laia Codina ha rematat de volea una gran centrada de Claudia Pina. Amb aquest gol, les blaugranes deixaven la primera part amb un 1-0 que matemàticament ja servia per ser campiones de Lliga.

Abans de ser campiones, el Johan esclata amb el retorn d'Alexia!

A la represa les blaugranes han continuat amb el gran nivell del final de la primera part i han arribat moltes vegades a posicions de xut. Però no ha estat fins al minut 63, quan Jana ha marcat el 2-0 amb un gran xut des de fora de l’àrea.

I en el minut 74, tot l’Estadi Johan Cruyff s’ha aixecat dels seus seients per ovacionar a Alexia Putellas. La capitana blaugrana ha tornat als terrenys de joc 299 dies després substituint a Claudia Pina.

Abans del final del partit, Oshoala ha marcat el 3-0 definitiu després d’una gran passada de Jana Fernàndez. Que ha certificat el títol de Lliga pel Barça a quatre partits pel final de la competició!

La celebració de les campiones

Quan l'àrbitra ha xiulat el final del partit, les jugadores del Barça han saltat al terreny de joc per celebrar el títol de campiones de Lliga. Fet que ha certificat Alexia Putellas quan ha pujat a la tribuna de l'Estadi Johan Cruyff -amb presència del president del FC Barcelona Joan Laporta, el vicepresident Rafa Yuste, la vicepresidenta Elena Fort i el directiu responsable del futbol femení Xavier Puig, per aixecar el trofeu. Posteriorment, ha baixat fins a la gespa per compartir-ho amb les seves companyes acompanyats de confeti i samarretes commemoratives.

Amb el títol ja en possessió de les jugadores, Alexia Putellas ha agafat el micròfon per agrair el suport a l'afició i deixar clar que el proper objectiu és la final de Champions a Eindhoven. Més tard, ha estat el torn de Jonatan Giráldez, qui ha agraït a l'afició, a les jugadores i a la directiva per aquest títol i ha estat mantejat per les jugadores. Finalment, tant staff tècnic i jugadores han fet la volta d'honor i una rotllana al centre del camp, en un estadi que tot i la pluja ha continuat ple i celebrant el títol de Lliga!

FITXA DEL PARTIT

Barça, 3

Sporting Huelva, 0

Barça: Cata Coll, Nuria Rábano, Laia Codina, Jana Fernàndez, Emma Ramírez (Marta Torrejón, min. 83), Engen (Patri Guijarro, min. 83), Bruna Vilamala (Vicky López, min. 63) , Claudia Pina (Alexia Putellas, min. 74), Paralluelo, Geyse (Oshoala, min. 63) i Crnogorčević.

Sporting Huelva: Mersnik, Kühn (María Ruíz, min. 81), Ballesté, Romero (Edgren, min. 45), Ojeda, Carrasco, Castelló, Carrasco (Santana, min. 68), Hagman, Hmirova, Anna i Agústsdóttir (Bárbara, min. 68).

Gols: 1-0, Laia Codina (min. 38); 2-0, Jana Fernàndez (min. 63); 3-0, Oshoala (min. 89).

Àrbitra: Alicia Espinosa. Que ha amonestat amb targeta groga a Jana Fernàndez del Barça.

Assistència: 5289 espectadors i espectadores.