Barça – València: Continuen invictes (5-1)

Nova victòria de les blaugranes davant les valencianes per continuar amb ple de victòries a la Lliga

El Barça segueix sumant victòria darrera victòria a la Lliga. Les blaugranes continuen amb ple de triomfs després de superar al València per 5-1 amb els gols de Rolfö (x2), Marta Torrejón i Salma Paralluelo (x2). Ja són 22 victòries  aquesta temporada a la competició domèstica.

La ratxa de victòries continua, però amb el gol valencià s'ha acabat la ratxa d'imbatibilitat del Barça a la Lliga. Les de Jonatan Giráldez han aguantat 957 minuts consecutius sense encaixar gol i s'han quedat a només cinc minuts del rècord de la competició, que és del mateix Barça de la temporada 2020/21.

S'escapa el rècord d'imbatibilitat

No ha començat de la millor manera el partit per les blaugranes, que als 11 minuts de joc han vist com el València s'avançava en el marcador amb un gol de córner. Maria Jiménez ha rematat sola al segon pal i ha posat el 0-1 al marcador de l'Estadi Johan Cruyff. Un gol que ha fet que les de Jonatan Giráldez es quedessin a cinc minuts del rècord d'imbatibilitat.

A partir del gol valencianista, el Barça s'ha posat les piles i ha començat a tancar el rival dins de la seva àrea. I a punt ha estat d'empatar el partit, però el gol que havia marcat Crnogorčević ha estat anul·lat per fora de joc.

A partir d'aquí, el matx s'ha convertit en un monòleg blaugrana amb algun intent de contraatac del València que no arribava a crear perill. I amb tantes aproximacions a l'àrea rival les blaugranes han aconseguit materialitzar la remuntatda. Primer amb una gran jugada de Fridolina per banda esquerra que ha rematat per sota les cames d'Enith Salón (1-1, min. 27). I ja al temps afegit del primer temps, Marta Torrejón ha posat el 2-1 després d'una gran passada d'Aitana Bonmatí.

Doblet de Salma Paralluelo

Com ha començat la segona part el Barça! I és que Jonatan Giráldez ha donat entrada a Salma Paralluelo, que ha revolucionat el partit. L'extrem blaugrana ha necessitat només tres minuts per marcar gol, després d'un gran xut creuat que ha tocat la portera "che", però no ha evitat el gol.

I no li ha bastat només un gol a la de Saragossa, ja que sis minuts més tard ha marcat el 4-1, després d'una jugada espectacular d'Aitana Bonmatí. La de Sant Pere de Ribes ha fet dos retalls dintre de l'àrea i ha assistit a Salma (min. 66).

Les blaugranes han buscat el cinquè gol, però Enith Salón ho ha evitat en múltiples ocasions per part del València. Fins que ja en el temps afegit, Rolfö ha marcat el definitiu 5-1 des del punt de penal. A més, l'Estadi Johan Cruyff ha ovacionat a Cata Coll que ha tornat a un terreny de joc més de 400 dies després.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 5
València, 1

Barça: Sandra Paños (Cata Coll, min. 74), Rolfö, Jana Fernández, Irene Paredes (Laia Codina, min. 74), Marta Torrejón, Engen, Walsh, Aitana Bonmatí, Crnogorčević (Salma Paralluelo, min. 56), Bruna Vilamala (Graham, min. 56) i Geyse (Oshoala, min. 56).

València: Enith Salón, Jiménez, Pujadas, Carro, Kerlly, Fiamma, Torrodà (Chacón, min. 54), Pauleta (Bakker, min. 77), Portales (Altuve, min, 88), Anita Marcos (Paula Guerrero, min. 77) i Asun (Salmi, min. 77).

Gols: 0-1, Maria Jiménez (min. 11); 1-1, Rolfö (min. 26); 2-1, Marta Torrejón (min. 47); 3-1, Salma Paralluelo (min. 60); 4-1, Salma Paralluelo (min. 66); 5-1, Rolfö (min. 93).

Àrbitra: Paola Cebollada López.

Asisstència: 4492 espectadors.