Barça - Levante UD: Victòria treballada en un duel d’alçada (2-1)

Les blaugranes sumen la sisena victòria de la temporada davant d’un Johan Cruyff amb ambient de gala amb 5.143 espectadors

Victòria treballada al Johan Cruyff. Les de Jonatan Giráldez han guanyat per la mínima al Levante UD després de disputar un partit sòlid en defensa i amb grans jugades en atac. Amb aquesta victòria l’equip blaugrana continua invicte en el campionat, sumant tots els punts possibles i amb 21 gols a favor i dos en contra.

Engen i Aitana avancen el Barça

Les blaugranes han sortit amb una marxa més que el conjunt visitant i ràpidament s’han apoderat amb el control ofensiu i defensiu del partit. La pressió alta que han plantejat les de Jonatan Giráldez ha estat molt efectiva per imposar l’atac blaugrana i sufocar qualsevol oportunitat de dominar la pilota del Levante UD.  Malgrat que les primeres ocasions no han tardat en arribar, les blaugranes no les han pogut finalitzar. Però el gol no s’ha fet esperar. Al minut 14, Ingrid Engen ha obert la llauna Al Johan Cruyff amb una rematada de cap i ha avançat les blaugranes al marcador (1-0).

Les granotes, conscients que el domini de la possessió era blaugrana, han optat per intentar fer mal a través de jugades ràpides a la contra i jugades a pilota parada per sorprendre la porteria blaugrana. Gemma Font, atenta, ha sufocat les arribades del conjunt local, blocant els dos xuts que ha rebut en els primers 30 minuts.

Les arribades a l’àrea blaugrana han sigut constants durant tota la primera part. El segon gol ha vingut dels peus dAitana que en el duel d’avui arribava als 200 partits vestint la samarreta del Barça. La de Sant Pere de Ribes ha perforat la porteria contrària després d’un xut amb l’esquerra ajustat al pal dret (min. 40).

Quan semblava que el marcador ja no es mouria fins a la represa. En els darrers cinc minuts, l’equip visitant ha retallat distàncies en el marcador. Redondo, després d’una centrada d’Antonia per la banda esquerra, ha rematat de cap i ha posat l’1-2 en el lluminós.

Les culers resisteixen per continuar sumant

A la represa, el conjunt blaugrana ha deixat clares les intencions d’intentar sentenciar el partit com més aviat millor. Geyse, que ja havia tingut algunes arribades a la primera part, ha fallat a boca de canó l’ocasió més clara del partit. En els primers compassos de la segona part la majora de temps de joc s’ha disputat en el camp del Llevant, fet que denotava la clara superioritat blaugrana. Les arribades han estat constants, però malauradament no s’han convertit en gols.

En el minut 20 de la segona part, els 5.143 espectadors del Johan Cryuff han pogut veure en directe el debut de Salma Paralluelo que en la primera pilota que ha disputat ha estat molt a prop de perforar la porteria contrària amb un xut potent des de fora de l’àrea.

El ritme de partit ha anat baixant a mesura que passaven els minuts. Això ho ha aprofitat el Levante per amenaçar la porteria blaugrana però sense obtenir resultats. El Barça també ha tingut més ocasions per ampliar la distància en el marcador. Paralluelo l’ha tornat a tenir després d’un xut centrat que la portera ha pogut desviar per sobre el travesser.

El Barça ha sabut patir en els minuts finals per acabar emportant-se la sisena victòria de la temporada. El pròxim compromís de competició estatal serà el corresponent a la primera jornada de lliga contra el Levante Las Planas el pròxim dijous 3 de novembre al Camp Municipal de Les Planes.

Fitxa tènica

Barça, 2

Levante UD, 1

Barça: Gemma, Paredes, María León, Crnogorcevic (Oshoala min. 74), Mariona (Pina min. 74), Patri (Walsh min. 85), Aitana, Bronze, Rolfö, Geyse (Paralluelo min. 64) i Engen.

Levante UD: María, Mendoza, Méndez, Antonia (Calligaris min. 68), Fernández (Pinto, min. 55), Ramírez (Erika González min. 88), Lloris (Ferez min. 68), Andonova, Redondo, Baños i Tomás.

Gols: 1-0, Engen (min. 14); 2-0, Aitana (min. 41); 2-1, Alba Redondo (min. 43)

Àrbitres: Olatz Rivera, Elena Mianer, Marta Villanueva, Mireya Melero. Amonestacions: targeta groga per a Lloris (min. 30)