UDG Tenerife – Barça Femení: Victòria des dels 11 metres (1-1, 2-4)

Les blaugranes finalitzen el darrer partit de pretemporada enduent-se la 50a edició del Trofeo Teide als penals

La pretemporada del Barça Femení ha acabat amb un triomf als penals (1-1, 4-2). Les blaugranes han guanyat la 50a edició del Trofeo Teide des dels 11 metres després d’un partit que, malgrat l'empat, ha estat dominat per les de Jonatan Giráldez durant els 90 minuts.

Així, el proper compromís de les culers serà després de l’aturada de seleccions el pròxim diumenge 11 de setembre al camp del Llevant Las Planas, en el duel que inicirà la competició de Lliga de la temporada 2022/23 per a les culers.

Un gol  espatarrant amaga el domini culer

Els primers minuts del Barça Femení han estat excelsos. Fent-se fortes des d’un sector dret que, amb les ràpides combinacions de Graham-Hansen, Lucy Bronze i Geyse Ferreira, ha anat acumulant oprtunitats amb assiduïtat, i les blaugranes han trobat el gol mitjançant les botes de Geyse. La màxima golejadora culer durant la pretemporada no ha dubtat a aprofitar una gran passada de Clàudia Pina dins l’àrea i ha estrenat l’electrònic de l’Estadi de Los Cuartos (0-1, min 29)

A partir de la primera diana blaugrana, el domini barcelonista ha continuat vigent. No obstant això, un raig de llum ha il·luminat el Tenerife. Les locals han marcat en el seu primer xut a porta a través d’una impressionant diana marcada per Laura Ortega des del mig del camp (1-1, min 43). Així, els primers 45 minuts de partit han acabat amb un resultat que no reflectia les prestacions vistes en el terreny de joc.

El marcador no es mou

A la represa, el guió del partit no ha canviat. El Barça Femení ha continuat imposant la seva llei a través d’un ritme de pilota molt alt. D’aquesta manera, el domini de les blaugranes no ha tardat a traduir-se en ocasions de gol, però les visitants s’han topat amb una Nay Cáceres que ha anat donant vida a les locals amb les seves aturades i ha frenat les pretensions culers.

Ara bé, les de Jonatan Giráldez no s’han rendit i no han abaixat en cap moment la intensitat buscant la victòria. Tanmateix, les blaugranes no han trobat l’encert necessari i l’hermetisme de les de Tenerife s’ha acabat imposant per enviar el partit als penals.

Triomf als penals

La tanda de penals no ha pogut començar millor per al Barça. Sandra Paños s’ha fet gran i ha aturat el primer llançament del Tenerife. Posteriorment, les blaugranes no han fallat cap xut i s’han acabat enduent el matx per 4-2, després d’un ulterior error local.