L’Eurocopa més blaugrana

L’Eurocopa més blaugrana

Aquest torneig serà el que comptarà amb més presència culer, amb un rècord de fins a 14 futbolistes del FC Barcelona a Anglaterra

El pròxim 6 de juliol comença a Anglaterra l'Eurocopa femenina, un torneig que marcarà una fita per al FC Barcelona. La cita comptarà amb fins a 14 jugadores blaugranes, un autèntic rècord per al futbol femení del Club al llarg de la seva història. De fet, el Barça serà el segon equip que més jugadores aporti al torneig, només darrere de la Juventus de Torí.

D'aquestes 15 jugadores dues jugaran amb la selecció noruega (Engen i Graham Hansen), una amb Suècia (Rolfö), una amb Anglaterra (Lucy Bronze), una amb Suïssa (Crnogorcevic) i nou ho faran amb Espanya (Paredes, Aitana, Mariona, Guijarro, Paños, Alexia, Mapi León, Pereira i Pina).

Representació en augment

La representació blaugrana als tornejos europeus ha anat augmentant gradualment l'última dècada. Després de dues edicions sense representació culer en els torneigs de 2005 i 2009, en les que Espanya no va aconseguir la classificació, a l'Eurocopa del 2013 fins a vuit futbolistes blaugranes van participar, totes elles defensant els interessos de la selecció espanyola: Vicky Losada, Miriam Diéguez, Alexia Putellas, Virginia Torrecilla, Sonia Bermúdez i les recentment fitxades Ruth García i Jennifer Hermoso.

El 2017 el nombre de futbolistes culers participants va augmentar a 12. De les quals vuit representaven els interessos de la selecció espanyola i quatre a altres combinats: Roddik Hansen a Dinamarca, Martens als Països Baixos, Bussaglia a França i Duggan a Anglaterra. Les vuit espanyoles van ser Marta Torrejón, Alexia Putellas, Sandra Paños, Vicky Losada, Olga García, Bárbara Latorre, Leila Ouahabi i Mariona Caldenteny.

El creixement de l'equip femení culer, ha anat acompanyat, cada vegada més, de la presència de les futbolistes blaugranes a la primera plana del futbol internacional, i la millora de tot el futbol femení al nostre país.

El mateix dia 6 de juliol, en el partit inaugural de la competició, debutarà la primera jugadora  blaugrana. Serà el torn de Lucy Bronze (Anglaterra), que s’enfrontarà a la selecció austríaca. L'endemà, el 7 de juliol, s’estrenaran les noruegues Engen i Graham Hansen contra Irlanda del Nord i la tercera jornada de competició, el dia 8, serà el torn de les espanyoles que s'enfrontaran a Finlàndia.

EntrenamentFCBarcelonaFemen26072021_pic_dsc_1334

Finalment, el 9 de juliol, les últimes culers en debutar seran Crnogorcevic (Suïssa) enfrontant-se a Portugal i Rolfö (Suècia) que s'enfrontarà a les vigents campiones, els Països Baixos de l'exblaugrana Lieke Martens.

El torneig s'allargarà fins al 31 de juliol, dia en què es disputarà, a l'estadi de Wembley, la final que decidirà la nova selecció campiona d'Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut