Rayo Vallecano - Barça: El millor inici de la història (1-6)

Les blaugranes han atropellat al Rayo tot i començar perdent i jugar pràcticament tot el partit amb una jugadora menys i ja han completat el millor inici de la història de la competició

29 de 29. Segueix la festa de l'equip femení blaugrana. En un partit que des de l'inici s'ha complicat pel gol rayista i l'expulsió d'Engen, les blaugranes han completat un exercici de seriositat per passar per damunt del Rayo Vallecano i aconseguir superar el millor inici de la història de la competició, que fins avui era de 28 victòries consecutives.

Turbulències inicials

S'ha posat en contra del Barça el partit quan encara no s'havien disputat ni deu minuts. Després de les primeres ocasions per ambdós equips, el Rayo ha pogut situar-se per davant des dels onze metres en un penal que també ha suposat l'expulsió d'Ingrid Engen amb tot e partit encara per endavant. Es veia amenaçada la imbatibilitat del Barça, que també veia com Jonatan Giráldez havia marxar de la banqueta després de ser expulsat per protestar la decisió del penal.

Ha pogut refer-se d'aquest doble cop inicial un conjunt que en aquestes últimes setmanes ens està demostrant que també sap patir i gestionar situacions adverses. Per sota i amb una jugadora menys, el Barça ha seguit amb el pla inicial per, poc a poc, dominar el partit i buscar la porteria de las madrilenyes.

Remuntada d'equip campió

Explotant l'habilitat d'una Graham-Hansen especialment inspirada ha tingut les primeres ocasions d'igualar el partit el Barça, amb Jenni Hermoso veient com una jugadora del Rayo li frustrava el gol a sobre de la mateixa línia. Sí que ha pogut empatar el partit la que sempre apareix quan més se la necessita. Aprofitant una passada de Hansen, Aitana Bonmatí ha enviat la pilota a la xarxa per posar l'1-1 al minut 20. Semblava que l'empat seria el resultat del descans, però en una jugada similar el primer gol el Barça ha aconseguit situar-se per davant amb les mateixes protagonistes: Hansen assiteix, Aitana remata la feina.

Ja per davant, a la segona part el Barça ha confirmat la seva superioritat i la pluja de gols s'ha desencadenat sense que el Rayo Vallecano pugués aturar-la de cap manera. Marta Torrejón, a la sortida d'un córner, Claudia Pina, Jenni Hermoso i Aitana Bonmatí, que ha completat un hat-tick, han rubricat una golejada que encara hagués pogut ser més escandalosa. A punt ha estat de fer el setè Oshoala amb el partit ja trencat, però l'1-6 ha estat el resultat definitiu.

29ª victòria en 29 jornades d'un Barça que no afluixa i que segueix trencant récords. Amb aquest triomf, el Barça supera el millor inici de la història de la Primera Iberdrola, que estava en 28 victòries i era propietat del Llevant (2000-01) i del propi Barça de la temporada passada. Segueixen imparables.