Barça Femení - Reial Madrid: Cap a semifinals fent història! (5-2)

Barça Femení - Reial Madrid: Cap a semifinals fent història! (5-2)

Les blaugranes aconsegueixen el bitllet per a les semifinals en un duel amb 91.553 espectadors que suposen el rècord en un partit oficial de futbol femení

Mai havia passat. Mai 91.553 espectadors havien presenciat a un estadi de futbol un partit de futbol femení oficial. Doncs bé, en aquest històric 30 de març, l’afició del Camp Nou ha tornat a ser un exemple per tot el món i ha pogut gaudir, de nou, d’una verdadera festa futbolística (5-2).

_P1F8898

Això sí, les jugadores blaugranes han hagut de demostrar tot el seu potencial per endur-se aquest Clàssic. I és que les madrilenyes han arribat a avançar-se en el marcador en els primers instants de la segona meitat; tanmateix, el domini blaugrana ha estat sempre present a la gespa del coliseu barcelonista i, gràcies als gols de María León, Aitana Bonmatí, Claudia Pina, Alèxia Putellas i Grahem-Hansen, les jugadores de Jonatan Giráldez han obtingut el seu bitllet per les semifinals de la Women’s Champions League amb una golejada que quedarà guardada per sempre a la retina dels aficionats i les jugadores blaugranes amb el 8-3 global.


L’intercanvi d’estils propicia l’empat

En un escenari màgic, il·luminat per un magnífic tifó il·lustrat amb un impressionant mosaic, el partit ha iniciat sent un verdader espectacle. Un espectacle, perpetuat a una sola porteria: la blanca. I és que les internades entre línies d’Aitana, l’atreviment de Graham-Hansen en l’u contra u i el talent en les arribades a l’àrea d’Alexia Putellas han propiciat una allau d’ocasions culers que han finalitzat amb l’alegria de tot el Camp Nou personificada en el somriure de María León, autora del primer gol del matx (1-0, min 8).

Amb un pla de partit basat en el contraatac, el Reial Madrid ha trobat en una de les seves estirades una desafortunada acció que ha acabat un penal favorable a les visitants assenyalat per unes mans de Irene Paredes. Sandra Paños ha estat a punt d’aturar la pena màxima, però la precisió en el xut d’Olga Carmona ha acabat posant l’empat al marcador (1-1, min 16).

Amb la igualada a l’electrònic, les intencions d’ambdós conjunts no han virat. Tot i estar per darrere en el global de l’eliminatòria, el conjunt d’Alberto Toril seguia amb una actitud reactiva, esperant el seu torn al contraatac. Per la seva banda, les blaugranes continuaven dominant l’esfèric i les ocasions. Tanmateix, aquestes arribades no s’han traduït de manera tangible al marcador i les blaugranes han hagut de marxar al descans amb un momentani 1-1.

L'excepcional diana visitant...

L’inici de la segona meitat ha estat marcat per una desafortunada notícia per al Barça. Un xut bombejat des de gairebé el cercle de mig del camp ha acabat als fons de la xara de Sandra Paños que, tot i provar-ho amb una llarga estirada, no ha pogut evitar el gol de Claudia Zornoza (1-2, min 48).

.... rep la resposta d'Aitana Bonmatí 

Lluny d’arronsar-se, la rèplica de les blaugranes al gol madridista ha estat tot un exemple de valentia. Comandades per una Alexia Putellas que s’ha apoderat de la batuta culer des del seu domini al mig camp, l’elenc de Jonatan Giráldez ha començat a generar ocasions de manera gradual. L’encarregada de materialitzar aquesta superioritat culer ha estat Aitana Bonmati. La ‘14’ culer, que amb les seves botes crea autèntiques obres d’art, s’ha vestit d’artista per culminar uns magnífica jugada coral amb un precís xut ras (2-2, min 52).

Cascada de futbol de color blaugrana 

D’aquesta manera, la primera a sumar-se a la festa iniciada per Aitana ha estat Clàudia Pina, amb un gol que ha acabat entrant per l’escaire esquerre de la porteria blanca (3-2, min 55). Qui tampoc ha volgut defugir de la cita golejadora ha estat la millora jugadora del món: Alexia Putellas. La capitana blaugrana ha aprofitat una recuperació a camp contrari per deixar enrere a Teresa amb un retall prodigiós i situar el 4-2 al marcador gràcies a una ajustada rematada que ha entrat lentament als fons de la xarxa visitant.

Amb aquest resultat tan favorable, el partit s’ha convertit en un veritable monòleg barcelonista. Aitana, Jenni Hermoso, Alexia Putellas i Caludia Pina han organitzat una veritable orquestra interpretada a base de curtes passades que ha embogit a les jugadores madrilenyes. No obstant això, aquest domini més assossegat de les blaugranes no ha frenat la fam golejadora de Graham – Hansen, que no volia marxar del Camp Nou sense deixar la seva firma particular a l’electrònic del feu culer. Dit i fet, la noruega ha recollit una bona centrada a boca de gol per concloure la golejada amb una espectacular maneta. Cinc gols per entrar a la història, classificació per a les semifinals de la Champions League femenina i rècord d'assistents mundial en un partit oficial de futbol femení.

 

La fitxa del partit:

Barça, 5

Reial Madrid, 2

Barça: Sandra Paños, Irene Paredes (Andrea Pereira, min. 81), María León, Claudia Pina (Melanie, min. 81), Graham (Patri Guijarro, min. 72), Marta Torrejón (Crnogorcevic, min. 72), J.Hermoso (Leila, min. 72), Alèxia Putellas, Patri, Aitana, Rolfö.

Reial Madrid: Misa, Teresa (Claudia, min. 85), Peter (Rocío Gálvez, min. 74), Ivana, Olga (Caroline Moller, min. 66.), Oroz, Esther (Nahikari García, min. 66), Lucía, Zornoza, Athenea, Svava (Robles, min. 74).

Gols: 1-0, María León (min. 8); 1-1, Olga Carmona (min. 16); 1-2, Zornoza (min. 48); 2-2, Aitana Bonmatí (min. 52); 3-2, Claudia Pina (min. 55); 4-2, Alèxia Putellas (min. 62); 5-2, Graham Hansen (min. 70).

Àrbitra: Stéphanie Frappart. Ha amonestat amb targeta groga a les locals Irene Paredes i Alèxia Putellas i a la visitant Lucia Rodríguez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut