Reial Madrid-Barça Femení: Amb avantatge cap al Camp Nou (1-3)

Les blaugrana capgiren un 1-0 advers i partiran amb avantatge en el partit de tornada del 30 de març al Camp Nou

Molt més que un triomf en el Clàssic femení. El Barça Femení ha capgirat l'1-0 inicial a la mitja part amb una gran segona meitat en la qual el conjunt de Jonatan Giráldez ha marcat tres gols per encarar l'eliminatòria de quarts de la Champions. Una segona part en la qual les blaugrana haurien pogut ampliar l'avantatge per afrontar el duel de tornada el dimecres 30 de març al Camp Nou.

El Madrid colpeja primer

El partit ha començat amb el Reial Madrid veient porteria en una de les primeres arribades de perill ofensiu. Olga Carmona no ha desaprofitat una pilota dins l'àrea per superar Paños (1-0, min 8). El Barça Femení no es trobava còmode en el partit i la primera aproximació no ha estat fins als 26 minuts de joc, quan una canonada de Patri ha topat amb la portera local Misa.

A partir de llavors les culers s'han animat i Jenni ha enviat fora una rematada. El Madrid, però, també ha seguit gaudint d'arribades de perill i Esther ha enviat al pal una bona ocasió de les locals al minut 38. Poc després Paños desviava una bona ocasió de la mateixa Esther. Amb l'1-0 s'ha marxat al descans.

Capgiren el matx

A la represa les blaugrana s'han mostrat molt còmodes en el partit i als sis minuts han rebut un penal a favor després de la revisió de l'acció amb el VAR. Una pena màxima que no ha perdonat Alexia per igualar el matx als 52 minuts. Esther ha seguit essent la més activa en atac per a les locals, mentre que Pina hauria pogut marcar el segon de les culers en una ocasió claríssima.

El Barça Femení seguia generant ocasions, però el segon gol no acabava d'arribar. Paredes reapareixia a la segona meitat mentre les blaugrana seguien generant perill ofensiu. En un refús de la defensa blanca dins l'àrea, Pina ha enviat un xut ras i sec per superar Misa i situar l'1-2 (min 81). Però la millor jugadora del món encara tindria temps per marcar el seu doblet particular.

Alexia situaria el definitiu 1-3 al temps afegit que permet al Barça encarar el partit de tornada de quarts de la Champions femenina amb avantatge. El proper capítol serà el dimecres 30 de març al Camp Nou en un dia que pot ser històric per al Club i el futbol femení.

Reial Madrid, 1
Barça Femení, 3

Reial Madrid: Misa, Lucia Rodriguez (Kenti Robles, min 78), Sofie Svava, Claudia Zornoza, Babett Peter, Rocio Gálvez (Ivana Andrés, min 66), Athenea del Castillo, Teresa Abelleira, Esther González, Maite Oroz (Nahiari García, min 78) i Olga Carmona (Caroline Moller, min 66).

Barça Femení: Sandra Paños, Marta Torrejón, Leila Ouahabi (Claudia Pina, min 46); Patri Guijarro, Andrea Pereira (Irene Paredes, min 65), Maria Leon, Aitana Bonmati (Ingrid Engen, min 86), Caroline Graham, Fridolina Rolfo, Alexia Putellas i Jenni Hermoso.

Gols: 1-0, Olga Carmona (min 8); 1-1, Alexia (min 52); 1-2, Pina (min 81); 1-3, Alexia (min 94).

Àrbitra: Lina Lehtovaara. Ha amonestat amb targeta groga les jugadores del Barça Femení Aitana i Leila Ouahabi i les jugadores del Reial Madrid Olga, Teresa i Esther.