Les dades d’un equip intractable

Les dades d’un equip intractable

Repassa les xifres més destacades del títol de Lliga aconseguit pel Barça Femení

A falta de sis jornades per al final de la Primera Iberdrola, el Barça Femení ha aconseguit sumar el seu tercer títol de Lliga de forma consecutiva, el setè de la història de les blaugranes que converteixen el Barça en l’equip que suma més títols en la competició domèstica.

A més ho ha fet de forma intractable, amb uns números a l’altura d’un equip històric i molt difícil de superar.

3200x2000-femeni-dades_lliga--cat

A continuació, doncs, desglossem aquestes dades:

24

Són els partits i els triomfs que ha necessitat el Barça per endur-se la Primera Iberdrola. I és que, en el que portem de Lliga, les noies de Jonatan Giráldez només han sumat de tres en tres. Així, les blaugranes intentaran superar el registre amb el qual van finalitza la temporada anterior (33 victòries i una derrota) i convertir-se en el primer equip que guanya tots els seus partits de la primera divisió femenina.

136

Amb 136 gols anotats en total i 5,66 gols per partit, els registres golejadors del Barça durant aquesta temporada a la Lliga han estat magnífics. Amb un futbol fabricat amb els valors ofensius de l’ADN Barça, les culers han dominat la competició sumant una infinitat de golejades. De totes aquestes, la més àmplia va ser l’aconseguida a l’estadi Jesús Navas contra el Sevilla, a la jornada 11, quan les blaugranes van derrotar a les sevillanes per 1-10.


6

Una de les màximes que resumeix l’estil de joc culer és que una bona defensa comença amb un bon atac. Doncs bé, durant aquesta temporada, el Barça Femení ha portat aquesta lliçó a l’excel·lència. Amb 0,25 gols encaixats per partit, les blaugranes només han concedit sis gols en aquestes 24 jornades de Lliga.

19

El puntal ofensiu del Barça de Jonatan Giráldez ha estat Asisat Oshoala. Ocupant la posició de davantera centre, la nigeriana ha estat un autèntic malson per a les defenses rivals. Amb 19 gols, la jugadora blaugrana és la màxima golejadora de l’equip i de la competició. L’actuació més destacada de la ‘20’ va ser el passat 29 de gener, quan va anotar un destacat hat-trick en la golejada del Barça davant el Betis.


20

Però una de les principals característiques d’aquest equip campió és que les seves vies per trobar el gol són molt àmplies. En aquests primers sis mesos de competició, Jonatan Giráldez ha pogut comptar amb fins a 20 golejadores diferents. La darrera que s’ha sumat a la llista ha estat Ona Baradad el passat cap de setmana contra l’Alabès.

14

Dues de les jugadores més inspirades que han acompanyat l’eficàcia golejadora d’Asisat Oshoala han estat Alexia Putellas i Lieke Martens. Amb 14 assistències, la catalana és la màxima assistent de la Lliga, i la segueix la neerlandesa amb 13. Totes dues ocupen les primeres posicions del rànquing de màximes assistents de la competició.

1.904

Marta Torrejón és sinònim de consistència i compromís per a l’equip. Amb 1.904 minuts disputats i 23 titularitats en 23 partits, la defensa maresmenca ha estat la jugadora més utilitzada per a l’entrenador culer. Completen el podi Patri Guijarro, amb 1.663 minuts, i Alexia Putellas, amb 1.513 minuts.

28

Un dels contratemps als quals ha hagut de fer front Jonatan Giráldez ha estat el de les lesions. El tècnic gallec ha hagut de pal·liar amb diverses indisponiblitats de llarga durada d’algunes de les jugadores més importants del vestuari, com ara Aitana Bonmatí o Caroline Graham Hansen. Per solucionar-ho, ha donat molt protagonisme a totes les jugadores de l’equip, incloent-hi jugadores de planter com Martina Fernández, que el passat mes de febrer va debutar amb només 17 anys. Així, són 28 les jugadores que ha utilitzat el Barça Femení en aquesta Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut