Barça Femení – Rayo Vallecano: Un centenar de gols per seguir líders (4-0)

Les blaugranes sumen una nova victòria al Johan Cruyff en un partit marcat per l’assoliment del gol número 100 de la temporada

Sota l'atenta mirada de 2.197 aficionats, tres dies després del triomf intersetmanal a la UEFA Women’s Champions League, les de Jonatan Giráldez han sumat la 14a victòria lliguera que les permet seguir invictes una jornada més a la competició domèstica. Les culers han marcat el ritme del partit en tot moment contra un combatiu Rayo Vallecano que no ha pogut fer res contra els gols de Jana Fernàndez, Melaine Serrano, Jennifer Hermoso i Aitana Bonmatí. Abans del partit, Jennifer Hermoso ha rebut un reconeixement en forma de camiseta per als seus 200 partits com a blaugrana que ha complert en aquest duel.

Domini a través de la pilota

Des del primer minut de partit el Barça de Jonatan Giráldez ha sortit amb la intenció de dominar al Rayo Vallecano a partir de possessions llargues. Gràcies a aquest control, les ocasions no han tardat a arribar per les culers. Graham Hansen ha gaudit de la primera gran oportunitat al minut tres quan ha enviat un gran xut al travesser després d’una bona jugada individual per banda dreta. Minuts més tard, ha arribat el primer gol del partit.

La defensora Jana Fernàndez ha culminat una bona jugada d’estratègia de l’equip rematant amb un gran cop de cap una centrada magnífica de Jennifer Hermoso (1-0, min 15). Amb aquest gol les blaugranes aconseguien el gol número 100 de la temporada. A partir del gol, el guió del partit no ha canviat; les blaugranes seguien dominant en tot moment el partit a l’últim terç de camp generant ocasions, però el resultat al final del primer temps ha seguit sent de 1-0.

Rematen la feina

Els plans de partit d’ambdós equips no han canviat en la segona meitat. Metre el Barça Femení ha seguit dominant el partit amb un joc ofensiu i vistós, el Rayo Vallecano ha seguit plantejant una proposta purament defensiva amb l’equip replegat. Amb aquest context, l’equip madrileny ha intentat generar ocasions a través dels ràpids contraatacs dirigits per la davantera Iris, però sense gaire encert.

Per la seva banda, el Barça ha seguit intentant perforar la sòlida defensa visitant jugada rere jugada fins que Melanie Serrano ha recollit una bona passada enrere des de banda dreta de Marta Torrejon per executar una precisa rematada que ha estat impossible d’aturar per la portera Patricia Larqué (2-0, min 80). Minuts més tard Jennifer Hermoso no ha desaprofitat un penal generat per Alèxia Putelles en un còrner per anotar el seu 10è gol en lliga (3-0, min 87). En la darrera jugada del partit, amb un Rayo ja abatut, Aitana Bonmatí ha sentenciat el partit amb un gol des de fora de l’àrea que ha entrat després de rebotar amb una defensora rival (4-0, min 92).

El Barça femení tancarà l’any intentant aconseguir el 15 de 15 el dimecres vinent (17:00 hores) contra el Madrid CFF en una nova jornada de Primera Iberdrola.

Barça Femení, 4

Rayo Vallecano, 0

Barça Femení: Gemma Font, Marta Torrejon, Jana Fernàndez, Pereira (Irene paredes, min 81), Leila (Rolfö, min 59), Engen, Aitana Bonmatí, Claudia Pina (Alèxia Putellas, min 59), Lieke Martens (Melanie Serrano), Hermoso, Hansen (Crnogorevic, min 81).

Rayo Vallecano: Larqué, Bores, Balleste, Andújar, Saéz, Paula (Tanaka, min 93), Pilar, Leles (Aedo, min 73), Iris (Pauleta, min 73), Isadora (Cabral min 46), Bulatovic.

Gols: 1-0, Jana Fernàndez (min 15); 2-0, Melaine Serrano (min 80); 3-0, Jennifer Hermoso (min 87); 4-0,  Aitana Bonmatí (min 93).

Àrbitra: Olatz Rivera Olmedo.