Houston Dash - FC Barcelona Femení: Remuntada final per ser terceres (2-3)

Dos gols d'Alèxia a la recta final del partit han donat la volta al marcador, fent que el FC Barcelona Femení acabi tercer a la Women's International Champions Cup

El Barça Femení, de gira pels Estats Units, ha disputat aquesta matinada el partit pel tercer i quart lloc de la Women's International Champions Cup davant el Houston Dash, aconseguint una treballada victòria per 2 a 3 i quedant així en tercera posició.

El Barça s'avança al marcador

Amb una gran representació culer a les graderies del Providence Park de Portland, el nou entrenador del Barça Femení, Jonatan Giraldez, ha volgut donar descans a algunes de les més habituals i ha presentat un onze titular amb diversos canvis respecte al que va disputar les semifinals del torneig amistós davant l'Olympique de Lió.

Amb la pilota ja en joc, li ha costat al Barça Femení convertit el seu clar domini en ocasions. Vorejant el 75% de la posessió de la pilota, no ha estat fins al minut 25 quan el Barça ha donat el primer avís amb un xut llunyà de Claudia Pina que ha passat prop del pal. Vuit minuts després, Ana Crnogorcevic ho ha tornat a provar i, amb un xut imparabale que ha rebotat a la fusta abans d'entrar, ha trencat el zero en el Providence Park.

Alternança en el marcador

No s'ha mogut el marcador fins al descans, i a la represa les tornes han canviat. El Barça, clar dominador de la pilota, ha vist com el Houston Dash empatava el partit només sortir dels vestidors i de nou desde la pilota aturada. Naughton ha estat l'autora d'un empat premonitori (47'), doncs quinze minuts després Groom ha aprofitat el seu indiscutible joc aeri per rematar una centrada lateral i donar avantatge a les americanes.

No ha baixat els braços el Barça Femení, i Jonatan Giraldez ha introduit canvis per anar a buscar la victòria, donant els primers minuts per la bentornada Lieke Martens. De la insistència blaugrana ha acabat arribant un penal que Alexia, entrada a la segona part, ha rebut i executat per tornar a equilibrar el partit al minut 72.

Seguia apretant el Barça en busca de la tercera plaça del torneig, i la mateixa Alèxia, després de tenir vàries situacions de xut, no s'ho ha pensat i en el 78' ha tret un gran xut des de la frontal, fent inútil l'estirada de la portera Campbell. Així, Alèxia, MVP del partit, ha tornat al Barça al capdavant del marcador amb un 2 a 3 que ja ha estat definitiu.

Domini abrumador

Tot i l'ajustat 2 a 3 final, el domini blaugrana ha estat total i absolut. Sense anar més lluny, les estadístiques parlen per sí soles: les blaugranes han xutat 24 vegades, mentre que el Houston Dash ha fet 5 xuts.

Fitxa del partit

Houston Dash, 2
FC Barcelona Femení, 3

Houston Dash: Campbell, Daly, Seiler, Groom, Prince, Oyster, Latsko, Schmidt, Mewis, Spencer, Naughton.

FC Barcelona Femení: Gemma Font, Paredes (Pereira, min 46), Mapi León, Ana Crnogorcevic (Alexia, min 46), Melanie, Jana (Marta Torrrejón, min 64), Patri (Maria Pérez, min 86), Aitana (Bruna, min 64), Graham Hansen, Claudia Pina (Martens, min 64) i Mariona (Oshoala, min 46).

Gols: 0-1, Ana Crnogorcevic (min 34); 1-1, Naughton (min. 47); 2-1, Groom (min 62); 2-2, Alèxia (min 72); 2-3, Alèxia (min 78).