Barça Femení – Manchester City: Exhibició blaugrana (3-0)

Barça Femení – Manchester City: Exhibició blaugrana (3-0)

Les de Lluís Cortés són molt superiors a les angleses i s’emporten una victòria molt important de cara a la tornada d’aquests quarts de final de la Champions

Quina victòria a Monza! El Barça Femení ha derrotat el Manchester City (3-0) i fa un pas important per classificar-se per a les semifinals de la Champions femenina. Els gols d’Oshoala, Mariona i Jenni Hermoso, així com la pena màxima aturada per Sandra Paños, han permès a les de Lluís Cortés endur-se un triomf molt merescut, en un partit en què han estat molt superiors. Des de l’inici fins al final, amb petites espurnes angleses però ben controlades per les catalanes, que defensaran aquest 3-0 el proper dimecres 31, a les 17h, a Manchester.  

Domini blaugrana

Ha estat molt millor el Barça, especialment en el primer temps, amb ocasions clares d’Oshoala, Hansen, Aitana o Alexia, que han obligat el Manchester City a defensar-se i a no sentir-se còmode sobre la gespa de l’U-Power Stadium. A través de la possessió i del control del joc ofensiu, les de Lluís Cortés han dominat les angleses, acostumades a construir joc en els seus partits, i a poc a poc les han anat arraconant.

De fet, la gran protagonista dels primers minuts ha estat la portera Ellie Roebuck, amb grans aturades que han permès que el marcador no es mogués abans. 

Gol 100 a Europa

Sí que és cert que, a poc a poc, el Manchester City ha anat despertant, i ha provat en un parell d’accions a Sandra Paños, però la superioritat culer s’ha acabat imposant. I el premi al joc mostrat a Monza ha arribat en forma de gol 100 blaugrana en la història de la Champions. L’autora, una Oshoala que ha aconseguit desfer la igualtat amb una rematada de primeres molt ajustada al pal (1-0, min 35) que, finalment, ha definit el pas pels vestidors. 

Pas important

A la represa, el guió no ha canviat i el Barça ha continuat dominant i creant ocasions. Aquest cop, però, ha costat menys que el marcador es tornés a moure, amb una acció molt important que ha ampliat distàncies. I és que, en un penal claríssim sobre Oshoala, Mariona ha transformat la pena màxima per reflectir en el marcador el que s’estava veient sobre la gespa (2-0, min 52) 

Sandra Paños, decisiva

Penal transformat que ha estat decorat, pocs minuts més tard, per un penal aturat per Sandra Paños. Perquè, si ofensivament el Barça ha estat més eficaç, defensivament Paños ha aparegut per avortar un intent de reacció del City. El llançament de penal de Kelly s’ha topat amb l’estirada de la portera blaugrana, en una acció molt important i que ha carregat de moral les de Lluís Cortés.

Per contra, un cop dur per al City, que ho ha intentat però sense gaires ocasions clares, en un tram d’enfrontament en què el Barça ha contemporitzat el joc. Ha jugat bé en defensa, amb Sandra Paños molt atenta, així com al mig del camp i també en atac, deixant molt de cara l’eliminatòria i la classificació quan Jenni Hermoso, després de caçar una pilota al pal d’Alexia, ha fet el 3-0 definitiu.

Perquè aquest resultat permetrà a les de Lluís Cortés viatjar a Manchester, la propera setmana, amb una renda àmplia per afrontar el duel amb garanties. El Barça ja té un peu a les semifinals. La setmana vinent caldrà posar-hi ja els dos. 

LA FITXA

Barça Femení, 3
Manchester City, 0

Barça: Paños, Torrejón (Crnogorčević, min 80), Pereira, María León, Leila, Patri, Aitana (Kheira Hamraoui, min 70), Alexia, Graham (Martens, min 62), Mariona i Oshoala (Jenni Hermoso, min 70). 

City: Ellie Roebuck, Bronze, Dahlkemper, Greenwood, Morgan (Stokes, min 46), Walsh, Mewis, Weir, Kelly (Lavelle, min 70), Hemp i White (Stanway, min 70).

Gols: 1-0, Oshoala (min 35). 2-0, Mariona, de penal (min 52). 3-0, Jenni Hermoso (min 86).

Àrbitra: Tess Olofsson. Groga a la local Patri i a les visitants Weir i Stokes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut