Barça – Espanyol: Campiones de la Copa Catalunya! (4-0)

Un doblet de Mariona i els gols d’Oshoala i Pina donen el primer títol oficial del curs 19/20 al conjunt de Lluís Cortés.

El Barça Femení s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya, la desena en onze anys, al superar amb solvència a l'Espanyol (4-0) al Municipal de Palamós - Costa Brava. Les dianes d'Oshoala (min 25), Mariona per partida doble (min 31 i 64) i Claudia Pina en el darrer minut de matx, han acabat donant el primer títol oficial del curs 19/20 pel conjunt de Lluís Cortés.

Batuta blaugrana

El duel s’ha iniciat amb les blaugrana fent-se amb la possessió de l’esfèrica i portant el ritme de joc en tot moment. La primera ocasió de perill de les culers, ha arribat a partir de la sortida d’un córner on María León ha estavellat l’esfèrica al pal.

Tanmateix, les de Lluís Cortés, a partir d’una gran jugada col·lectiva de l’equip culminada amb una assistència genial d’Alexia Putellas s’han avançat a l’electrònic, amb una definició marca de la casa d’Oshoala (1-0, min 25) – La davantera nigeriana ha marcat en tots els partits jugats fins aleshores.

En el tram final del primer temps, Graham a través de la seva velocitat per la banda, ha generat l’ocasió del segon gol pel conjunt culer. Mariona ha aprofitat la magnífica centrada d’una de les  noves incorporacions del curs, per definir amb un potent xut que ha significat el 2-0.

Huracà ofensiu de les culers

En la represa, la iniciativa de les blaugrana per seguir generant ocasions de gol ha continuat present sobre la gespa de Palamós. Mariona ha signat el tercer per les blaugrana des dels onze metres (3-0, min 64).

Finalment els darrers compassos del derbi, el tècnic blaugrana ha fet rotacions donant entrada fins a sis jugadores addicionals – Andrea Falcón, Losada, Hamraoui, M. Pérez i Van der Gragt i Claudia Pina que ha acabat marcant el quart gol en el darrer minut de partit. Així doncs, desena Copa Catalunya pel Barça Femení que ha portat la iniciativa de la final d’inici a fi.

Fitxa del partit

Barça, 4
Espanyol, 0

Barça Femení: Paños, María León, Marta T. , Mariona, Alexia, Patri, Aitana, Leila, Graham, A. Pereira i Oshoala. També han jugat Andrea Falcón, Pina, Losada, Hamraoui, M. Pérez i Van der Gragt.

Espanyol: Mimi, Elba, Inés, Torrdà, Baudet, Eli, Brenda, Daniela, Yiyi, Dulce i Kath. També han jugat Mariajo (ps.), Letti, Debora i Paloma.

Gols: 1-0, Oshoala (min 25); 2-0, Mariona (min 31); 3-0, Mariona (p. min 64); 4-0, Pina (min 89).

Àrbitra: Ylenia Sánchez ha expulsat per doble targeta groga a Letti del conjunt blanc-i-blau.