7. Paralluelo

DAVANTERA

07-Paralluelo
L’aragonesa és una davantera polivalent, física, veloç i amb una projecció enorme

Salma Paralluelo (Saragossa, 13 de noviembre de 2003) arriba al Club l’estiu del 2022 provinent del Villareal CF, club en el que hi juga les anteriors tres temporades.

Destaca a l’equip de la seva ciutat, el Zaragoza CF, quan té 15 anys i després de debutar a Segona Divisió amb el seu equip natal, el Villareal es fa amb els seus serveis. En la seva primera temporada com a blaugrana juga més de 18 partits en Lliga i anota onze gols, convertint-se ràpidament en una jugadora fonamental per a Jonathan Giráldez.

Durant temps, la davantera compagina l’atletisme i el futbol potenciant així moltes característiques físiques. En la seva doble trajectòria dins dels dos esports, Paralluelo combina l’exigència i l’eficàcia en els dos àmbits. Aconsegueix medalles i campionats a l’atletisme a nivell internacional amb rècords de velocitat, i també en el món del futbol destaca el campionat europeu i mundial amb la selecció de futbol sub17.

L’estiu del 2022 guanya la Copa del Món amb la selecció sub-20, sent escollida millor jugadora de la final. Un any després es proclama campiona del món amb la selecció absoluta. A més, és escollida com la millor jugadora jove de la competició. La seva gran primera temporada de blaugrana i el Mundial, amb dos gols decisius en els quarts de final i les semifinals la catapulten al podi de la Pilota d'Or, on queda tercera en l'edició del 2023, per darrere d'Aitana Bonmatí i de Sam Kerr.

PERFIL TÈCNIC

Salma Paralluelo destaca per ser una jugadora amb un gran recorregut per banda. El seu físic i la serva resistència són dues característiques diferencials. També cal destacar la gran cama esquerre i el gran xut que té. La davantera pot aprofundir al màxim el seu joc jugant a l’extrem, tant dret com esquerre, però també pot despuntar com a davantera centre o reconvertida com a jugadora de banda. Paralluelo té una gran versatilitat, rapidesa, un bon driblin i molta decisió en les jugades individuals.

 

PALMARÈS

 

FC BARCELONA:

1 Lliga F (2022/23)

1 Supercopa d'Espanya (2022/23)

1 UEFA Women's Champions League (2022/23)

 

SELECCIÓ:

1 Europeu SUB-17 (2018)

1 Mundial SUB-17 (2018)

1 Mundial SUB-20 (2020 - 2022)

1 Copa del Món de la FIFA (2023)

Lloc de naixement
Saragossa
Data de naixement
13/01/2003
Pes
68kg
Alçada
175cm

Notícies del Barça Femení

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut