mini_ALOÍSIO
Fiabilitat i compromís defensiu

A l’estiu del 1988 arribava directament del Brasil, Aloísio Pires. Un defensa central de 25 anys, elegant, dotat un bon control i sortida de la pilota i un excel·lent joc aeri. Va oferir un gran rendiment en les dues temporades que va vestir de blaugrana. Va proclamar-se campió de la Copa del Rei del 1988, primer any de Johan Cryuff a la banqueta del Barça, i de la Recopa d’Europa del 1989.

Al 1990 va fitxar pel Porto, l’equip que el veuria penjar les botes després d’onze temporades al club. Amb 38 anys Aloísio s’acomiadava del futbol professional després d’una trajectòria exemplar.

Aloísio Pires va arribar a Barcelona l’estiu del 1988 procedent del Sport Clube Internacional del Brasil. Al Barça començava la era Johan Cruyff a la banqueta després d’una de les temporades més convulses de la història del blub. El central brasiler de seguida es va convertir en un dels puntals del primer Barça de Cruyff. Sempre formava parella a l’eix de la defensa amb Ricardo Serna. Al final del primer curs es va proclamar campió de la Copa del Rei en una final disputada al Santiago Bernabeu davant de la Reial Societat. La temporada següent amb l’arribada de Koeman va cedir un punt de protagonisme però, tot i així, va acabar sent un dels jugadors més utilitzats de la plantilla. Al final va acabar disputant 68 partits amb el Barça en els dos anys que va defensar la seva samarreta. El Porto seria el seu nou destí. Un destí que acabaria convertint-se en casa seva, ja que va jugar durant onze temporades. Finalment, al 2001, va retirar-se de la pràctica professional amb 38 anys.

Palmarès:

1 Copa del Rei (1990)

1 Recopa d’Europa (1989)

Internacional amb la selecció del Brasil en 7 ocasions

 

Lloc de naixement
Pelotas (Brasil)
Data de naixement
16/08/1963
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut